​Alcides A1 boekt prima zege in Hengelo

Alcides A1 heeft zaterdag in zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen 2014-2015 meteen een overwinning geboekt. Tegen het Hengelose BWO A1 nam de formatie van Dennis Meadows en Pascal de Ruiter met een 0-3 zege prima revanche op zichzelf, na de 0-4 thuisnederlaag tegen HSC’21 in het openingsweekend.

Een behoorlijke domper was echter de blessuregolf die zich in de tweede helft bij Alcides voordeed. Nadat de beweeglijke middenvelder Sohrab van Dijk vanwege een liesblessure in de rust al was gewisseld, sloeg enkele minuten na de pauze het noodlot toe voor aanvoerder Jasper Bos. Hij werd getackeld en kwam daarbij dusdanig ongelukkig ten val dat verder spelen geen optie was. Na afloop werd in het ziekenhuis geconstateerd dat zijn rechterpols op twee plaatsen was gebroken. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel tot overmaat van ramp ook Alcides-keeper Justin Bruins (overgekomen van Go Ahead Kampen) met een liesblessure uit.

Eerste helft

De Alcideanen maakten een zeer gedreven indruk in de eerste helft en creëerden een duidelijk speloverwicht en diverse doelkansen. De thuisploeg kwam er amper aan te pas, want de geel-zwarte defensie stond als een huis. Al in de zevende minuut was het raak. Jasper Bos verzond een dieptepass op Youri de Graaf, die op zijn beurt met een voorzet Dennis van der Veen bereikte. De spits, teruggekeerd op het oude nest, toonde zich koelbloedig in de afronding: 0-1.

Na schoten van Sohrab van Dijk (net naast) en Martijn Hooch Antink (door de BWO-keeper moeizaam tot corner verwerkt) kreeg Dennis van der Veen een grote kans op de 0-2. Na een goede voorzet van Frank Striethouldt ging de inzet van de centrumspits via het lichaam van de keeper net over het doel. In de 34e minuut werd het alsnog 0-2 toen Dennis goed doorzette bij een weifelend optreden van de Twentse defensie. Vijf minuten later was een heuse hattrick zelfs een feit toen Dennis een voorzet van Frank tot doelpunt promoveerde: 0-3. De wedstrijd was daarmee in feite al beslist.

Tweede helft

De tweede helft was echter pas enkele minuten oud toen het reeds vermelde incident met Jasper plaatsvond. Door diverse noodgedwongen omzettingen brak daarna brak een ietwat onrustige fase aan. In de 56e minuut kwam een speler van Blauw Wit Oost tot de eerste echte scoringskans, maar keeper Justin had een geweldige reactie in huis. Negen later leek alsnog de 1-3 in de maak, maar de doorgebroken BWO’er tikte de bal niet alleen langs Justin maar ook langs de paal.

Ook Alcides kreeg in de tweede helft nog diverse doelkansen (met name Frank, Youri en Dennis) maar het echte venijn ontbrak bij de afronding. Het werd steeds meer een martelgang. Youri kampte met hamstringproblemen en toen keeper Justin geblesseerd het veld moest ruimen, moest Alcides met tien man verder.

Invaller Thomas Bos nam in de resterende blessuretijd (maar liefst acht minuten) de plek onder de lat in (net als vroeger!) en zal komend weekend, thuis tegen Go Ahead Eagles A1, het doel waarschijnlijk opnieuw verdedigen. Of zijn broer Jasper met een gipsarm kan meespelen, is hoogst twijfelachtig…

Enfin, de eerste punten zijn binnen in de vierde divisie!

Opstelling Alcides A1: Justin Bruins; Bart Hooch Antink, Lorenzo van Esch, Jasper Bos (48. Jan Willem Beenen), Chris Timmerman; Martijn Hooch Antink, Sohrab van Dijk (46. Thomas Bos), Joren Kamerling; Youri de Graaf, Dennis van der Veen, Frank Striethouldt.