​Alcides B3 verliest dik

maar speelde bij vlagen niet eens zo slecht.

De koploper op bezoek bij B3. Olde Veste met uitslagen van o.a. 18-0 tegen FC Meppel en Alcides dat in de onderste regionen vertoeft. Wat zou dat worden? Doelstelling was om het onder de 10 te houden maar of dat zou lukken?
De wedstrijd was amper begonnen of het stond al 0-1. Blijkbaar waren ze bij B3 nog niet allemaal wakker. Toch werden ze de eerste 10 minuten niet overlopen want uit een counter was Alcides dicht bij de gelijkmaker! Jeroen had zelf kunnen schieten, maar speelde heel sociaal de bal over naar Florian, die nog net geblokt kon worden. Daarna was het Olde Veste wat de klok sloeg. Hun snelle buitenspeler zorgde voor veel gevaar en voor de pauze schoten ze er nog 5 in, zodat er een 0-6 ruststand genoteerd kon worden. Een aantal doelpunten hadden voorkomen kunnen worden maar Olde Veste miste ook veel kansen. Bij B3 was het net niet fanatiek genoeg en vooral tegen zo ’n goede tegenstander maak je dan helemaal geen kans. Ze schoten er in de tweede helft nog 8 in, waardoor er een 0-14 op het digitale wedstrijdformulier ingevuld moest worden. Al met al een dikke nederlaag tegen een veel te goede tegenstander, maar met wat meer geloof in eigen kunnen had B3 zelf kunnen scoren en wat minder doelpunten tegen gekregen. Natuurlijk is B 3 te hoog ingedeeld en zitten ze bij bijna allemaal B 1 teams in, maar bij sommige spelers moet er mentaal toch een knop om zodat je met meer inzet toch betere resultaten krijgt. Voetballend ging het bij vlagen helemaal niet zo slecht, maar verdedigend moet het wat meedogenlozer zodat je niet zo makkelijk doelpunten tegen krijgt.

Wellicht dat er na de winterstop in een andere klasse gespeeld kan worden. Het verhaal gaat dat dit ook bij FC Meppel het geval is, maar zeker is dit niet. Voorlopig nog een uitwedstrijd tegen SVN en dan de winterstop in.