​Alcides F4 - Staphorst F4

Gespannen stonden ze klaar de mannen en vrouwen van Alcides F4. Vastberaden het debacle van de 1e wedstrijd weg te poetsen.
De concentratie is af te lezen op de gezichten nog even en dan....
Ondertussen loopt de scheidsrechter zich warm, ook iets gespannen voor deze derby der boerenlanden. Zijn 1e. Lukt het hem om de wedstrijd onder controle te houden?
De spelers staan inmiddels klaar op het veld. In het achterhoofd de boodschap van de trainer "gelijk druk zetten". Gaat dit lukken of...
Dan klinkt het fluitsignaal gelijk wordt er door Alcides druk gezet naar voren het is bas die met een goede actie de bal afneemt van een zenuwachtig spelend Staphorst. Hierop hadden ze niet gerekend. Een pass naar Naufal en goaaaaaaal 1-0 na 57 seconden.
Is dit een voorbode van een walk over?
Ondertussen loopt de trainer zenuwachtig langs de lijn. Moet hij een verdediger inbrengen om deze prille voorsprong vast te houden of...
Maar zenuwachtig zijn is niet meer nodig de toppers van Alcides blijven druk zetten. Het is Bas die in de 2e minuut de 2-0 op het scorebord zet en ook de klutsbal die hem bereikt in de 3e minuut via Jorn en Dean weet hij te verzilveren. Het belooft een mooie dag te worden.
De 4-0 van Dean komt daarna niet meer als een verrassing.
De trainer kan zijn geluk niet op en ook de toeschouwers steken de vreugde niet onder stoelen en banken.
Zachtjes wordt er al gefluisterd over een kampioenschap. Weten ze wel dat het voor de beker is?
Maar dan lijkt Staphorst wat terug te doen. Ze rukken op over de middellijn naar de laatste 2 verdedigers Sander en Jorn. Samen houden deze twee de ruimtes klein waardoor Jorn de bal af kan pakken hij geeft een pass op Naufal die met een mooie rush de verdedigers van Staphorst het nakijken geeft. Een schot volgt ai net naast.
In de 10e minuut is het dan weer raak het is Dean die na goed combinatie voetbal van Jasmijn, Isabel en Björn de bal krijgt 5-0.
Lachende gezichten langs de kant en een opgeluchte scheidsrechter die voelt dat dit niet de lastigste wedstrijd uit zijn nog beginnende carrière zal zijn. Of zal hij zich vergissen?
De wedstrijd gaat door. Daar is Jasmijn die in de 13e minuut "aangemoedigd door de toeschouwers" een schot waagt Goaaaaaaaal 6-0
In de 15e minuut is het weer raak. Bas die na een kleine rustpauze met een schot nummer 7 maakt.
Vanaf de aftrap geeft Dean een pass naar Naufal die de 8-0 binnen schiet.
Gelijk daarna de 9-0 van Björn na een goede combinatie van Dean en Jorn. Het is ook Björn die via een mooie pass van Sander de 10e binnenschiet. Het kan niet op.
Is het de robuuste verdediging, de ijverige aanval of de onheilspellende blik van keeper Ramon waardoor Staphorst geen doelpunt heeft weten te maken. Wie weet komen we daar in de 2e helft achter.
De 2e helft begint anders dan de eerste. Staphorst vastbesloten zich niet weg te laten spelen komt in de aanval het is een verdedigende actie van Jorn die een vrije doorgang op doel voorkomt. Vlak daarna moet Sander reddend optreden. Het spel wordt grimmiger de scheidsrechter zenuwachtiger. Het is de 23e minuut als de scheidsrechter na een onduidelijke beslissing de controle lijkt te gaan verliezen. Zou deze onervarenheid bij de scheidsrechter de wedstrijd doen ontsporen?
Maar gelukkig weten de beide ploegen het hoofd koel te houden het is ook niet veel later als Naufal via een pass van Jasmijn de score of 11-0 zet.
Maar Staphorst geeft niet op de verdediging wordt op de proef gesteld het zijn Jasmijn en Isabel die hulp bieden in de verdediging en goed zien dat 5 aanvallers tegen 2 verdedigers teveel van het goede is. Goed gezien meiden.
Maar waar druk wordt gezet is er gevaar van de counter. Het is Bas die via Ramon de bal naar voren brengt bij Naufal in de voeten 12-0. Inmiddels is het einde van de wedstrijd in zicht het laatste doelpunt van Alcides is van Dean die de score na een mooie actie op 13-0 brengt.
Het gaat een mooie overwinning worden de 0 kan gehouden tegen het sterke Staphorst. Een prima prestatie.
Maar wat gebeurt er...
De assistent trainer wil een wissel...
Op een onbegrijpelijk moment wordt deze ingezet. Is het onervarenheid in ieder geval ligt de verdediging uit elkaar, Staphorst scoort 13-1.
Gelijk na dit doelpunt fluit de scheidsrechter af. Ondanks het laatste doelpunt gaan de spelers, trainers en toeschouwers met een voldaan gevoel naar de kleedkamer. Daar barst het feest los. Er wordt gezongen in de kleedkamer en onder aanvoering van feestnummer Ramon worden er vele buikschuivers gemaakt onder de douche.
Zal Alcides de wedstrijd tegen Rouveen ook kunnen winnen? Dat weten we binnenkort.