​Alcides heeft afscheid genomen van titeldroom

Alcides heeft zondagmiddag afscheid genomen van haar titeldroom. Doordat concurrent Hoogeveen won en de Meppelers zelf een 2-3 thuisnederlaag leden tegen WVV, is het gat tussen beide ploegen nu maar liefst acht verliespunten.

Het leek zondag een prima wedstrijd te worden voor Alcides, met een mooie winterzon boven Ezinge. De thuisploeg overliep WVV in de eerste helft, was heer en meester en liep qua score verdiend uit naar 2-0. Martin van 't Ende legde een vrije bal op het achterhoofd van Jermain Wobbes, die met de rug naar het doel raak knikte. Nog voor het halfuur was daar weer de opzet van Van 't Ende. Zijn ingooi werd door Frank Fokke verlengd, en door Wobbes bij de tweede paal binnengetikt: 2-0. De matige scheidsrechter Eleveld vergat daarna een tweede gele kaart te geven aan Bert Jan Haaijer van WVV, die enkele malen nadrukkelijk naar een vroegtijdige aftocht solliciteerde.
Na rust was Alcides tweemaal gevaarlijk, met grote kansen voor Wobbes en Frank Fokke, maar miste even zo vaak. De Winschoters knokten en etterden zich terug in de wedstrijd. Alcides werd afgebluft en moest de 2-1 toestaan via Marcel Smit. Een kwartier voor tijd viel ook de 2-2, via Martijn Drent. De verder weinig gelukkige Frank Fokke verloor zichzelf en pakte een oliedomme, maar terechte rode kaart.
Alcides knokte daarna wel, kreeg een paar kansjes maar in de slotminuut was het opnieuw Martijn Drent die scoorde, ditmaal met een schuiver in de verre hoek: 2-3.
Bron: MeppelerCourant.nl