​Alcides MB1 krijgt het niet cadeau

Na een zege met dubbele cijfers op DESZ MB1 kregen de meiden van Alcides MB1 deze zaterdag met een tegenstander van een heel ander kaliber te maken. In Sint Jansklooster wachtte VHK MB1, dat het weekend ervoor met 3-2 van het beslist niet zwakke De Weide MB1 had gewonnen.

De trainers Patrick Meerzorg en André Schapelhouman kampten met een behoorlijk luxeprobleem, want ze hadden maar liefst vijf reservespeelsters tot hun beschikking. Verder was het behoorlijk warm en benauwd op het kunstgrasveld van sportpark Monnikenmolen en daar ging de ene speelster beduidend beter mee om dan de andere.

Alcides was in het eerste halfuur stukken beter dan de thuisploeg en dat leidde tot diverse goede scoringskansen. Zo zag Danique hoe haar inzet van de doellijn werd gehaald en ging een lob van Maureen maar net naast. Toen Daniëlle in de 17e minuut de verdiende 0-1 op het scorebord zette, leek de ban gebroken. Ook daarna kwamen er nog kansen, maar die leverden geen succes op.

In de 32e minuut kwam VHK ineens langszij. De arbiter bestrafte aangeschoten hands van Romy heel zwaar met een penalty en die werd feilloos benut: 1-1. Een cadeautje. In plaats van dat deze tegentreffer de meiden van Alcides een prikkel gaf, had deze echter juist een verlammende werking. Het spelpeil daalde behoorlijk en het was dan ook maar goed dat de rust aanbrak, zodat de technische staf nog even de puntjes op de i kon zetten.

In de tweede helft was sprake van een echt gevecht, waarin de ploegen weinig voor elkaar onderdeden. De betere kansen waren weliswaar nog steeds voor Alcides, maar VHK zette er verscheidene malen een messcherpe counter tegenover. Vooral de snelle en fysiek sterke linkerspits bezorgde de verdediging van Alcides problemen en zij was het dan ook die een kwartier na de pauze doorbrak en keepster Laura kansloos liet: 2-1.

Met nog bijna een halfuur te spelen kwam het bij Alcides aan op doorzettingsvermogen. Terwijl het middenveld en de verdediging (onder leiding van aanvoerster Tessa) hun uiterste best deden om verdere tegengoals te voorkomen, moest de aanval het geluk zien af te dwingen.

Nadat Daniëlle al enkele malen een goede kans op de gelijkmaker had laten liggen, was ze tien minuten voor tijd wél succesvol: 2-2. Ook Lisa en Dionne kregen enkele kansen en bij een daarvan trof Lisa de lat. Toen Daniëlle vlak voor tijd ook de 2-3 voor haar rekening nam, leek de strijd gestreden.

Doordat de arbiter buitensporig lang liet doorspelen, bleef het echter opletten geblazen want VHK wenste beslist niet op te geven. Toen het eindsignaal klonk, was toch wel sprake van enige opluchting. Moe en oververhit, maar uiteindelijk voldaan nam Alcides MB1 drie zwaarbevochten punten mee naar huis en dus staat de ploeg nog steeds bovenaan.