​Alcides MB1 pakt winnende draad weer op


De meiden van het trainersduo Patrick Meerzorg en André Schapelhouman hebben zaterdag in de uitwedstrijd tegen DESZ MB1 laten zien nog steeds voor het kampioenschap te willen gaan. Met 1-7 werd de hekkensluiter uit Zwartsluis opzijgezet, met bij vlagen sprankelend voetbal. Saillant detail: de Alcides-goals werden door zeven verschillende speelsters gescoord en dus mocht na afloop van een echte teamprestatie worden gesproken. 
Na het gelijkspel tegen de huidige koploper FC Meppel MB1, de onnodige 1-2 thuisnederlaag tegen De Weide MB1 en een vrij weekend was Alcides MB1 erop gebrand om - na een maand - eindelijk weer eens drie punten te pakken.
Deze goede instelling werd vooral in het eerste halfuur tot uiting gebracht. DESZ kreeg alle hoeken van de eigen speelhelft te zien en kwam zelf amper over de middenlijn. Er werd scherp en geconcentreerd gecombineerd door Alcides MB1 en goals konden dan ook niet uitblijven.  Achtereenvolgens Danique, Lisa (op aangeven van Tessa), Dionne en Angelique (penalty) troffen doel voor de geel-zwarte brigade.
De thuisploeg kreeg daarna wat hulp van de scheidsrechter, die met meerdere onnavolgbare beslissingen Alcides uit haar ritme haalde. Tot de pauze voerde daardoor slordigheid de boventoon en dus bleef het vooralsnog bij 0-4.
In de tweede helft leek er geen vuiltje meer aan de lucht toen Maureen algauw op koelbloedige wijze de 0-5 aantekende, maar DESZ werd opnieuw een handje geholpen door de arbiter. Hij besloot de roodhemden een corner te schenken in plaats van een doeltrap voor Alcides en dat vormde de inleiding tot de 1-5.
Gaandeweg nam Alcides MB1 daarna het heft weer in handen en door prima goals van Jade en Romy (schitterend afstandsschot!) werd de eindstand op 1-7 bepaald. Ga zo door, meiden!