​Alcides MD1 is meteen koploper

Alcides MD1 heeft de openingswedstrijd van de competitie, thuis tegen SC Genemuiden MD1, zaterdag met 3-0 gewonnen. Doordat de andere twee wedstrijden in deze klasse in een gelijkspel eindigden, is het team van interim-trainer Iwan Bennink en leider Henk van Dorp meteen ook de trotse koploper.

Nadat voorafgaand aan dit eerste competitieduel een groepsfoto was gemaakt, kon de eerste helft beginnen. Daarbij werd algauw duidelijk dat de meisjes van Alcides het beste team hadden. Er werd leuk gecombineerd op het hoofdveld, er werd gestrooid met mooie dieptepasses en de verdedigsters gaven bijna niets weg. De bal was hoofdzakelijk op de speelhelft van Genemuiden te vinden. Na diverse kansen niet te hebben benut, kwam Alcides op slag van rust dan toch op 1-0. Dikverdiend!

In de tweede helft bleven de meiden van Alcides het betere van het spel houden, hoewel Genemuiden wel iets meer aandrong. Nadat eerst nog een goal wegens buitenspel was afgekeurd, werd het na zo’n twintig minuten 2-0 voor Alcides. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand op 3-0 bepaald. Gefeliciteerd, meisjes. Ga zo door!