​D1 aan kop in 1e klasse…

Zaterdag  27 september  gingen de spelers van de D1 richting Hollandscheveld. HH’97 D2 was de tegenstander op deze mooie zaterdagmorgen. Helaas ontbrak Olivier op het groene laken, vanwege een gebroken elleboog.
De strijd om de 3 punten begon goed, want na amper 2 min. spelen lag de 0-1 in het doel. Mooie opgezette aanval door de 3J’s ( Jurgen, Jesper en assist Jura ) bracht Ilse in scoringspositie en die wist wel raad met deze mogelijkheid; 0-1.
Vlak daarna een mogelijkheid voor HH’97, maar deze werd tegengehouden en een perfecte counter leidde de 0-2 in. Marcel pikte de bal op en via Jesper, Hilal en Diego kwam deze weer bij Ilse terecht; 0-2.
Hierna werd ‘t aan Alcides kant wat minder goed en dat zorgde ook voor een paar mogelijkheden voor HH’97. Het 1e schot op goal werd goed gevangen door onze keeper Pim. Daarna nog een afstandsschot, die goed gepareerd werd door de verdediging van D1.
Gio, onlangs hersteld van een vervelende blessure, kreeg aan t einde van de 1e helft  nog een aardige kans via een snelle actie van Thijs. Helaas trof hij geen doel.  Achterin werd er door Daan en Kas aan de zijkanten goed verdedigd, zodat hun directe tegenstanders geen schijn van kans hadden, uiteraard ondersteund door Maaike en haar medespelers op t middenveld. Gescoord werd er niet meer voor rust; ruststand 0-2.
De pauze zat er nog maar net op of de 0-3 lag al in de goal. Helaas zaten sommige toeschouwers nog aan de koffie, toen Jurgen scoorde voor Alcides. 2e helft was niet zo spannend meer, maar gelukkig scoorde Jesper in de 50e en 53e minuut nog 2x middels 2 mooie afstandschoten. De eretreffer van HH ’97 viel in de 57e min. Eindstand 1-5.
Afgelopen zaterdag 4 oktober was Urk D2 de tegenstander. Helaas was de verslaggever niet zo scherp vandaag, dus moeten we het voor deze keer maar even doen met de statistieken van trainer Allard:

15e minuut:        1-0 Ilse assist Thijs
17e minuut:        2-0 Diego
33e minuut:        3-0 Jura assist Ilse
47e minuut:        4-0 Ilse
53e minuut:        5-0 Diego

Prima overwinning en aan kop in de 1e klasse.
A.s.  zaterdag spelen we om 10.30 uur uit tegen Pesse D1. Ook daar gaan de mannen voor de volle buit!