​E3 laat punten liggen.

Vandaag een mooie dag om naar het voetbalveld te gaan. Een lekker zonnetje erbij. Er schijnt een mooie wedstrijd te zijn bij Alcides. Namelijk E3 tegen Urk E2. Op papier kan alles nog gebeuren. Dus deze razende reporter, na even uitgeslapen te kunnen hebben, om 10:00 uur aanwezig op de velden van Alcides.
De  honger naar punten is zichtbaar bij de spelers maar ook langs de kant. De team tasten elkaar meteen goed af. De kansen zijn er aan beide kanten. Even wennen aan elkaar, hier een daar een handje aan een shirt en wat duw en trekwerk. De wedstrijd is meteen goed los. Al vrij snel komt er een  kans voor Alcides. Een vrije trap wordt door Mees hard richting het doel gejaagd. Oei. Bijna goal zeg. De jongens krijgen vertrouwen en na wat aardige acties voor de goal staat de spits Kjeld goed op te letten. Zonder nadenken schiet hij de bal hoog in het dak van de goal. 1-0. Wat een fraaie goal. Op studio sport zou dit minstens 3 keer herhaald zijn geweest. En de mannen van e3 hebben honger naar meer. Aardige acties op het middenveld met hier en daar het nuttige verdedigende werk van Timo en Mees. Een mooie pass naar voren waar Achmed (invallende speller) met een gericht schot de 2-0 noteert.
De rest van de 1e helft gaat het gelijk op. Wat kansen voor de urkers, waarvan er 2 tegen de paal. Rust: Tevreden met de tussenstand. Wat kan er misgaan. Nou… veel. De urkers drukken steeds fanatieker door. De verdedig kraakt en er zijn ongeveer 20 corners te nemen door de tegenstander. Het kan niet uitblijven en dan valt dan inderdaad de goal tegen. 2-1. Niks aan het handje mannen. Meteen vallen er kansen voor Alcides. Achmed, Ynze en Dickie krijgen alle drie de kans om te schieten, maar de bal wil er niet in. De urkers merken dat er kansen liggen. De ene corner na de andere krijgen ze kansen en ja.. als je er voor vreest gebeurd het ook. 2 ongelukkige corners vallen er zomaar in. Ai. 2-3. Dat hadden we niet verwacht. Dat niet iedereen zijn dag kan hebben merken we vandaag aan de scheids. Een (2e) handsbal wordt niet gezien en resulteert in de 2-4. Ongelukkig moment gezien de stand. De urkers zijn helemaal los. Een volgende kans wordt zelfs benut en zet 2-5 op het score bord. Wie had dat gedacht. Een 2-0 stand in de rust en dan in de 2e helft de pech aan je zijde hebben. Qua voetbal zijn ze gelijkwaardig. Maar 2 goals voorafgaand aan een handsbal maakt het niet makkelijker. 3 van de 5 goals vallen tijdens een hoekschop. Hmm.. waar zou de training over gaan de komende week?.….
De conditie is er, de 1-2tjes waren te zien, de wilskracht is er, de coaches staan de springen aan de kant., het  publiek is talrijk, een beetje pech met de scheids (kan gebeuren): Wellicht nog een wat organisatie tijdens de corners en wat meer zelfvertrouwen in de 2 helft en dit team gaat het de komende tegenstanders meer dan lastig maken. Zonder twijfel!