​FDS 1- Alcides1, Return of Tokkie!!!!!!!!


Volgens onze Piet was het vandaag de laatste zomerse dag, en dus bij uitstek geschikt om een lekkere pot te gaan voetballen. Het wedstrijd schema gaf te kennen dat wij ons voetbal talent mochten gaan ten toonstellen op de berg van Havelte, Waar een oud bekende speelt namelijk Renzo tokkie Kok. Aangezien wij louter gewend zijn aan vlakke velden, netjes gemaaid gras en veeeeeel publiek, wisten wij niet zo goed wat we moesten verwachten. Om 12.45 uur werd er verzameld bij de kantine in Meppel, en konden we gelijk vast stellen was de schade was van het feest de avond ervoor. Tot mijn grootse geluk was niemand gewond,katerig en waren we allemaal super fit.......................... Echter kwam er gauw een eind aan deze droom en kwam ons kleine Evertje alweer met een pleister op zijn kin de kantine binnen waggelen. Volgens de plaatselijke krant, had Evertje vrij veel moeite gehad om thuis te komen. Evertje gaf te kennen dat een paar misselijk gelegde tegels hem fataal waren geworden en dat hij daarom zo gewond was. De schuld hiervoor lag volgens een fanatiek volgeling van de Alcides 1, louter aan het bestuur en totaal niet aan de personen zelf. Zoals een gewaardeerde persoonlijkheid ooit zei” DIT IS VOETBAL CULTUUR”. Uiteraard kunnen wij als talenten die werkelijk ALLES laten voor deze sport, ons daar niet in vinden en steunen wij ons geliefde bestuur door dik en dun. NOTHING BUTT LOVE BABY.
Na dit vreselijke feit geaccepteerd te hebben, konden we volgoede moet naar de beruchte berg van Havelte.
Toen de selectie onder luid applaus van 1 schaap en 2 geiten aankwamen op de berg van Havelte, bleek dat er 1 voertuig ontbrak. Ons aller Evertje had besloten om lekker via Darp te rijden om zo de omgeving in ogenschouw te kunnen nemen en fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen.
Nadat we de auto,s geparkeerd hadden in een droge sloot, kwamen we tot de conclusie dat wij eerder aanwezig waren dan FDS zelf en stonden we voor een dicht hek!!!. De gedachten als, gaat het wel door en waar zijn die lui, vlogen door onze koppies. Gelukkig kwam hier snel een eind aan en kwam FDS 1 in delen binnen druppelen op het sport park.
 
Na een bakkie pleur wat ballen die de bosrand in vlogen, konden we gaan omkleden. Tijdens de wedstrijd bespreking gaf onze eigen  trainer Jan te kennen dat we vandaag veelvuldig ons beruchte positie spel moesten gaan spelen en onze mid mid lekker de boel moesten laten verdelen.
Opstelling: William, Jansen, Pul,Moes, Noorda, Bakker,Kelly,Severin,Appie, Mager(junior), Melvin.
Vlaggenist: DJ IJbert.
 
Koppies scherp, zo niet dan wel met een pleister op de kin, konden we om 14.30 uur aftrappen. De aftrap ging soepel en goed, wat opviel was onze zeer gemotiveerde grensrechter, DJ IJbert.
DJ IJbert, bedankt voor de inzet!!!!!
En DJ IJbert, je weet wat ze het zeggen op de berg van Havelte”MET DE WIND IN DE VLAG, KRIJG JE EEN HOOP GELACH!!!!!
Gelijk na de aftrap besloten de spelers om de perfect uitgedokterde tactiek van de trainer Jan in de wind te slaan en het roer om te gooien. Alcides 1 wilde verassend uit de hoek komen door ZONDER mid mid te spelen en niet te gaan combineren maar lekker veel de lange bal te hanteren. Dit ging werkelijk fantastisch, en resulteerde in een geweldig overwicht op het midden veld.. NOT.....  Het spel was slordig, dom, en op een veel te laag tempo. Alcides had de handen vol aan de spelers van FDS 1. Wat opviel was dat de rechtsback van Alcides 1. De rechtsback?  jah die met de roze schoenen. Noorda, bekend om zijn lichtvoetigheid zuivere pass werkelijk als een wervelwind de rechter flank bestreek. Vol energie en kracht denderden deze airbus over de flank en liet zich door niemand stoppen. FDS had daar zichtbaar veel moeite mee wat uiteindelijk resulteerde in de 1-0 door onze kopsterke spits, Pascal alias het zoontje van de trainer. Pascal ronde een zuiver voorzet af van de sterk spelende Melvin. Pascal was goed opdreef en stichtte regelmatig gevaar in de 16 meter van FDS. Ondanks de 1-0 voorsprong, hadden de godenzonen het lastig op de berg van Havelte. Dit kwam mede door het hoogte verschil van 1.80 meter op het veld, En het in 10 jaar niet gemaaide gras.
Na een paar spelde prikjes van FDS en William die uitmuntend stond te keepen, konden we met een kleine voorsprong de kleedkamers op zoeken.
 
In de rust corrigeerde trainer Jan, de ploeg op niet misverstaande wijze.  En werden een aantal wissels ingepast. Zo mocht Hilco de links half positie overnemen van Severin en mocht DJ IJbert op de mid mid positie gaan spelen.
 
Begin tweede helft begon goed en Alcides 1 had de wedstrijd goed onder controle. De gedachte was professioneel uitspelen en dan de puntjes in de tas.  Pulletje was als vanouds weer kapot en speelde maar op 10 % van zijn kunnen. (naar eigenzeggen)Ik als verslaggever snap persoonlijk niet waarom Pulletje niet bij zijn Mattie, Singraven in Heerenveen speelt, maar toe maar. Bedoel iemand met zoveeeeel talent doet zich zelf te kort bij de Alcides 1. Pulletje komt bij mij al jaren over als een enorm talent met een geweldige mentaleit en wil om te voetballen Vlotte combinaties, vlogen over het veld, maar de kansen werden helaas niet uitgedrukt in doelpunten waardoor de mannen van FDS hoop hielden. In de 60 Minuut kreeg FDS een zeer goedkope corner. DJ IJbert was opdat moment bezig zijn bekende USB stick te ordenen en probeerde nummer 4 ervan op de speakers te krijgen. Hierdoor stond zijn man volledig vrij en kopte de onverdiende 1-1 binnen. 
Alcides 1, was niet erg onder de indruk en pakte het combinatie werk gewoon weer op. Noorda denderde op zn roze schoenen als vanouds over de flank, en Arends zocht veelvuldig de combinatie met Kelly.  In de 70 minuut gaf Arends een wereld pass op de goed vrij lopen Kelly, die hem op sublieme wijze in de verre hoek prikte. Keeper kansloos, publiek op de banken en termen als” jaa en joo en lekker” volgen over de tribunes.
FDS probeerde met spelmaker Renzo Alias tokkie Kok nog terug te komen in de wedstrijd. Maar de godenzonen kwamen niet meer in moeilijkheden en konden in de 80 minuut op aangeven van wederom Melvin de 3-1 aantekenen en de puntjes zodoende in de tas doen.

Man of the Match: Marc Noorda. Marc geweldig om te zien hoe jij je team functie uitvoert. Je licht voetigheid, balgevoel en talent straalt er vanaf. Dikke Pluim!!!!
 
Kantine: De kantine was zoals de charme van het amateur voetbal hoort te zijn, kleinschalig gezellig en rokerig. Ideale ruimte voor een pot illegale poker en karaoke. In 1 woord geweldig.
 
De gehaktbal: De gehaktbal had wat weg van een weg gerotte stierenbal zonder zaad. Niks waard en om ziek van te worden!!!.
 
Tussenstand:
 
Urk:7.82
 
Veno:6.3
 
FDS: -1
 
Volgende week staat Tonego op de planning aanvang 16.30 uur!!!!!