​Knappe teamprestatie Alcides B1




Na een goede voorbereiding, inclusief trainingsdag, ouderavond en de volle winst in alle drie de bekerwedstrijden, werd er hoopvol uitgekeken naar de eerste competitiewedstrijd tegen Dalen B1. Helaas ging deze wedstrijd, ondanks twee keer op voorsprong te hebben gestaan, verloren met 3 – 5 ( Ramon van der Haar en Ryan Luyckx (2X)). De teleurstelling was na afloop bij iedereen zichtbaar en was zelfs in enige mate bij de maandag-training nog te merken. Echter bij de woensdag-training moest en zou de knop om met het vizier gericht op zaterdag voor de wedstrijd tegen KZC B1. Dit bleek niet tegen dovemansoren gezegd, gezien de ballen waarmee keeper Roël onder vuur werd genomen tijdens het afronden. Alcides B1 leek klaar voor de pot tegen KZC. (Zie Foto's)

Tijdens de wedstrijdbespreking kwam trainer Vincent nog even terug op zijn spionagewerk die hij de week er voor had verricht. Toen had hij KZC zien spelen. Een goede ploeg was de conclusie. Naast de tactische afspraken en positiespel, werd ook de teambeleving besproken. Belangrijke punten waarmee we KZC goed weerstand hoopten te bieden.





Kort na aanvang van de wedstrijd zagen en merkten wij als technische staf dat onze mannen de afspraken goed nakwamen met daarbij een best portie inzet. Dit ging zelfs zo goed dat niet KZC maar Alcides de bovenliggende ploeg was. KZC kwam nauwelijks tot niet in z’n spel waardoor onze B1 vol overgave richting het doel van KZC op wist te stomen. Na vijf minuten leverde dit al een voorsprong op voor Alcides. Dennis Hamminga zocht over links de achterlijn en wist met een strakke voorzet Ryan Luyckx te vinden waarna een beheerste afronding volgde: 0 – 1. In eerste instantie speelde de gedachten of deze voorsprong niet te vroeg kwam en KZC nu met nog meer gedrevenheid naar voren ging spelen. Niets bleek minder waar. Alcides had en hield de touwtjes in handen door onder andere het goed vasthouden aan de gemaakte afspraken.  Achterin zat het goed dicht en werd er opbouwend gevoetbald, de middenlinie vocht voor iedere meter en wist de voorste linie van de juiste diepe ballen te voorzien. Voorin was Alcides gedecideerd en effectief.  Op deze manier kwam rond de twintigste minuut ook het tweede doelpunt tot stand. Een verzorgde aanval van achteruit bereikte uiteindelijk Ryan Luyckx die Dennis Hamminga een opgelegde kans aanbood. Dennis ronde de aanval dan ook koelbloedig af: 0 – 2. In de loop van de eerste helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. De Alcideanen gingen voor elk duel en boden elkaar de juiste steun waar nodig. Voor ons aan de kant bleef er weinig over om hier enkel van te genieten. Daar waar we het vorige week lieten liggen op inzet, goede aannames en passing, was dit nu juist waar Alcides de wedstrijd op domineerde. Daar komt bij het goede positiespel en je hebt een team die lekker en mooi voetbalt. Het zag er naar uit dat Alcides de rust zou halen met deze twee tegen nul  voorsprong. Echter een klein slippertje zorgde dat KZC de aansluitingstreffer kon maken. Een verkeerd ingespeelde terugspeelbal deed de spits van KZC in een één tegen één duel komen met onze laatste man Stijn Theunissen. Stijn probeerde met een uiterste krachtinspanning het scoren te voorkomen. Dit lukte wel maar nam daarbij de spits van KZC mee. Aangezien dit binnen de zestien was ging  de bal op de stip en zag Stijn het geel voor zijn ogen. Dit buiten kansje liet KZC niet onbenut: 1 – 2. Een aansluitingstreffer op een verkeerd moment. Pauze.

In de kleedkamer gingen de koppies even naar beneden omdat er werd gebaald van de tegentreffer. Dit mag maar na enige tijd keken de spelers elkaars in de ogen en werd er weer gesproken over als het de eerste helft kan, dan kan het de tweede helft ook. We stonden tenslotte nog steeds voor. Met opgestroopte mouwen ging het dan ook weer richting het veld.

Alcides speelde weer scherp. De verdedigers Stijn, Sven, Brecht en Kevin gaven de aanvallers van KZC geen enkele ruimte en kans. Op het middenveld liepen  Ramon, Olaf en Soufian zich de longen uit hun lijf en onze voorhoede met Dennis, Ruben en Ryan bleven op scherp staan om op het juiste moment de diepte in te duiken en voor gevaar te zorgen voor het doel van KZC. Keeper Roël wordt hier weliswaar niet genoemd maar zijn voornamelijk coachende rol was zeker niet minder belangrijk. Handelend hoefde hij nauwelijks op te treden. Dit zegt dus wel voldoende over het spelbeeld dat Alcides B1 ons deze middag toonde. Guido de Ridder, Bas Talsma en Robin Klomp (bedankt voor het weer willen aansluiten deze middag bij de B1) kwamen in de loop van de tweede helft binnen de lijnen. Het veranderde het spelbeeld totaal niet. Hoezo in de breedte het met elkaar willen doen!!

Bij KZC nam enkel de frustratie toe wat zij uitte in ondoordachte slidings. Alcides hield zich strak aan de besproken spelwijze en gooide de wedstrijd helemaal in het slot toen Ryan Luyckx wederom een vlijmscherpe aanval koelbloedig binnenschoot: 1 – 3. Heerlijk om met alle spelers en staf zo’n doelpunt te mogen vieren. Niet veel later had hij zelfs de 1 – 4 op zijn schoen maar na het passeren van de keeper zag hij de laatste verdediger over het hoofd  waardoor deze de bal net voor de doellijn kon pareren.  In de laatste tellen bracht Dennis Hamminga alsnog de eindstand van 1 – 4 op het scorebord. Een cornerbal knikte hij in de verste hoek netjes binnen. Een pracht overwinning was ons deel. Bovenal omdat deze tot stand kwam door een heerlijke en knappe teamprestatie. En zo moet het ook zijn. Eén zwaluw maakt weliswaar nog geen zomer maar toch de basis is gelegd. Op naar volgende week . Een uitwedstrijd tegen HZVV. Ook lastig maar niets is onmogelijk!! Daar kunnen we nu al naar uitkijken. Dit volhouden mannen want dan gaan we nog mooie dingen meemaken dit seizoen.

Na afloop ging de stereo in de kleedkamer  op hard en galmde het in Klazienaveen nog enige tijd na over een zwarte broek en gele trui e.d. Helemaal terecht!! Klik hier voor de foto's

 

Tot volgende week.

Jan