​Prima competitie start Alcides D1

Na 3 winstpartijen in de bekerronde met 20 doelpunten voor en 0 tegen hebben de jongens en meiden van trainers Allard Kuik / Kevin van der Veen en leider Gert Potman direct laten zien dat ze goed kunnen voetballen.
Reikhalzend werd uitgekeken naar de competitie start en deze begon goed.  Zaterdag 6 september werd Steenwijkerwold D1 met 9-0 verslagen gevolgd door een winstpartij (1-5) uit bij WIJC D1 op 13 september jl.

Afgelopen zaterdag kwam DESZ D1 op bezoek.  Fysiek een aantal zeer sterke jongens bij DESZ D1. Alcides was gewaarschuwd. Gelukkig begonnen ze scherp aan de wedstrijd, want al na 2 minuten lag de 1-0 achter de keeper van DESZ. Een direct genomen vrije trap van Diego ging er prachtig in.
Beide ploegen waren aardig tegen elkaar opgewassen. Alcides had de 1e helft iets meer overwicht, maar dat veranderde naarmate de 1e helft richting het einde liep. Juist in deze fase was het prettig dat Jura op aangeven van Thijs de 2-0 (25e min) binnentikte. Echter was het DESZ dat direct de aansluitingstreffer zocht en kreeg. In de 27e minuut maakten ze de 2-1.Met deze stand gingen beide teams de pauze in.

Na rust begon DESZ sterk en wilde direct de gelijkmaker binnen schieten. Alcides hield de eerste minuten stand en uit een goed opgezette aanval schoot Ilse op aangeven van Giovanni de 3-1 tegen de touwen. Dit was het beslissende moment van de wedstrijd. Alcides pakte het vanaf dit moment weer goed op; thijs maakte in de 51e min op aangeven van Jura de 4-1 en even later pakte Jura zijn 2e goal mee. In de 59e min op aangeven van Diego. Winst 5-1 voor Alcides D1.

Na 3 wedstrijden de volle buit met 19 voor en 2 tegen. A.s. zaterdag gaan we uit naar SJO HH ’97 D2.