​Sterke start Alcides E3

Vandaag is het zover. De eerste wedstrijd van het seizoen. Een beker wedstrijd. Een goed moment om te kijken hoe het staat met de conditie van de jongens. De start is een beetje moeizaam. Een andere kledingtas. De broekjes van vorig jaar waren toch echt te klein. De nieuwe broekjes zijn even wennen. Jeetje wat zijn ze groot. Het snoer moet helemaal strak willen ze niet afzakken, maar de sokken zijn prima. Maar het is niet moeizaam ban  alleen van de jongens zelf maar ook van de ontvangende club. Euh, heeft iemand het fluitje van de scheids gezien? Oh ja. Een paar doelen zouden handig zijn. Kwijt!. Heeft iemand de doelen ook nog gezien? Het is even zoeken maar na een kleine vertraging kan er gestart worden. De jongens hebben er zin in en gaat er meteen vol in. Niet met de hele basis compleet want Salmane kon er niet bij zijn vandaag. Gelukkig is Younes nog bereid om de mannen bij te staan. En hoe! De 1-2 tjes vliegen om de oren. De tegenstander weet niet hoe ze dit geweld moeten stoppen. De eerste helft telt al meteen 3  fraaie doelpunten. Op naam van Kjeld, Tarik en Dickie. Zeker 90% balbazit is voor de jongens  van Alcides. Na de rust wordt er gewisseld van keeper. Ynze komt in het veld en Julian heeft de taak om nu het doel te verdedigen. De langere speeltijd dit jaar is even wennen. De energie raakt op maar Tarik weet met een paar mooie kapbewegingen de verdediging te omzeilen van de mannen van de wijk. 4-0 op het score bod. Rest nu nog de speeltijd vol te maken. De jongens van de wijk doen nog een ultieme poging. Wat ongelukkig via de verdediging rolt de bal nog in het doel ook. 4-1 wat meteen de eindstand blijft. Een mooie eerste pot van de mannen en duidelijk waar ze staan. De conditie moet nog wat beter maar het spel mag er zijn. Het meegereisde publiek is getrakteerd om een mooi samenspel. Dat beloofd wat voor het seizoen. Mannen…. Ga zo door!

Slaagt E3 in bekerrevanche tegen Genemuiden?

Onze boys wisten dat het moeilijk zou worden maar niet onmogelijk. De spanning was vooraf voelbaar, ook tussen de trainers die overdag collega’s zijn bij de shirtsponsor van Alcides E3: Boudesteyn & Partners.
Genemuiden begon iets sterker, maar Alcides liet ook goed positiespel zien. Vooral het positie kiezen, het liefst 1 x raken en enkele prachtige een-tweetjes uit de eerste wedstrijd, stonden nog fris in ons geheugen.  En juist dat bleek het grote winstpunt ten opzichte van Genemuiden. Toch viel in de 10e minuut de 0-1, maar daar trok Alcides zich niks van aan. Een prachtige rush van Julian, gevolgd door een hard schot dat kaatste tegen de keeper zonder dat deze het door had. Maar er bleef goed gewerkt worden door onze jongens en met een prachtige combinatie maakte Tarik de verdiende 1-1. Alcides was de eerste helft sterker en en bleef druk houden. Op een afstandsschot van Tarik toonde de keeper van Genemuiden andermaal zijn klasse en werd zo de plaaggeest van de eerste helft. Vlak voor het rustsignaal werd het grimmiger en ook toen hield Alcides stand, ook een duidelijke verbetering t.o.v. de vorige match.

Vanaf de aftrap in de tweede helft werd er direct gescoord door Genemuiden. De structuur was zoek en daarmee het goede positiespel van de eerste helft. Het was minder een team en het kwam zo meer aan op individuele kwaliteiten en countervoetbal. En ook daarmee werden we nog enkele malen gevaarlijk met Salmane, Julian en Inze. Maar daarmee werden we ook kwetsbaar en overheerste Genemuiden regelmatig op het middenveld. We speelden niet meer ons spelletje uit de eerste helft en dat werd helaas duidelijk in cijfers 1-5. Uiteindelijk wisten we er toch nog 1 in de netten te jagen en eindigde dit duel in 2-5. Wel is Alcides E3 duidelijk ingelopen op Genemuiden en als we ons eigen spelletje kunnen blijven spelen pakken we ze in de competitie.