​VENO-Alcides Zaterdag 1


De allermooiste dag van de week was weer aangebroken, de Zaterdag. Waar de jongens van de Zaterdag 1 het mochten opnemen tegen medekoploper VENO uit Vollenhove. De voetballende ploeg Alcides tegen de fysieke kracht en lengte van VENO.  Hoofdtrainer Jan Mager stelde de volgende namen in een 4-3-3 formatie op, geheel volgens de welbekende voetbalvisie van Mager.
                                                                             P. Mager

G. Flinkert                       I. Van Pul (C)                                      W. Been                             M. Hussein


                          J. Bakker                                C. Snijder                        A. Tahapary


A. Taha                                                               J. Arends                                                   M. Schrotenboer

Enkele opvallende namen missen uit het sterrenensemble van Mager. Bij afwezigheid van aanvoerder Stefan Jansen (geblesseerd) en reserve aanvoerder Marc Noorda mag Izjan van Pul vandaag vol trots de kaptiteinsband dragen. Ook eerste keeper Willian Schiphorst was een van de grote afwezigen vandaag en daarom mocht Pascal Mager onder de lat plaatsnemen. 

De jongens konden zich gaan omkleden in een gedeelde kleedkamer met drie(!) teams, mentale oorlogsvoering of de charme van het amateurvoetbal? Dit mag u zelf invullen. Vervolgens  begonnen de jongens aan de warming-up. 

Klokslag 15:00 klonk het eerste fluitsignaal op Sportpark VENO 1976. Het tempo lag meteen hoog, de zon kwam door, er waaide een goede bries over de velden, het publiek was talrijk aanwezig, je kon aan alles voelen dat dit een topper was. De twee teams gingen gelijk op in de beginfase en er kwamen er af en toe erg gevaarlijk uit. 

Minuut 6, Tahapary loopt op met de bal over de linkerflank, zet zijn mannetje te kijk wordt vervolgens neergelegd waarna de scheidsrechter niet anders kan reageren dan met een fluitsignaal. Vrije trap Alcides aan de linkerkant van het veld ter hoogte van de doug-out van de uitspelende ploeg. Been gaat achter de bal staan, geeft hem iets te scherp voor op Snijder die hem vervolgens perfect voorkopt waarna Bakker hem alleen nog maar het netje in hoeft te plaatsen. Die doet dit vervolgens ook koelbloedig in de linker-bovenhoek. 0-1 Alcides uit een standaardsituatie. 

Nog geen twee minuten later is het de beurt van VENO, diezelfde Bakker lijdt dom balverlies, hersteld en VENO krijgt de ingooi. De ingooi wordt snel genomen en gaat naar de linksbuiten van VENO, die vervolgens bij Flinkert wegdraaid en een fantstische steekpass geeft op de spits die plotseling oog in oog staat met Mager en de bal keurig in het netje weet te prikken. 1-1 na nog geen tien minuten te hebben gespeeld, een spectaculair begin van de topper. 

Alcides weet vervolgens het spel in handen te krijgen en domineerd de wedstrijd. Rond de 25e minuut krijgt Alcides een vrije trap op een vergelijkbare plek op het veld, ditmaal aan de rechterzijde van het veld. Been neemt wederom plaats achter de bal en snijd hem perfect aan voor Snijder, die de bal alleennog  maar hoeft te ''schrampen'' en vervolgens ligt de 1-2 in het netje! Snijder scoort het het hoofd.

 Door middel van combinatiespel en voornamelijk goede steekpasses van het middenveld en het centrale duo achterin weet Alcides meerdere malen gevaarlijk te worden. De vlag wordt helaas twijfelachtig maar vaak de lucht in gestoken en dit wordt dan ook keer op keer afgefloten. Een aantal keren mag Alcides wel door en er volgen een aantal grote mogelijkheden waarin Taha, Arends en Snijder een grote rol spelen. Helaas worden deze uitbraken niet omgezet in doelpunten en hadden beter uitgespeeld moeten worden.  VENO heeft op dit moment niet heel veel in te brengen en moet vooral tegenhouden. Dit was voornamelijk het spelbeeld in de eerste helft.  In de loop van de eerste helft werd Snijder noodgedwongen gewisseld (blessure) en Fernandidus nam zijn plek over op het middenveld.

Dan fluit de scheids op een belachelijk moment af voor rust, midden in een levensgevaarlijke counter van Alcides, onbegrijpelijk. In de rust heeft Mager nog enkele tactische omzettingen gedaan. Hilco Snijder mag zijn opwachting gaan maken op de rechtsbuiten positie en Kuik vervangt een matig spelende Flinkert. 

VENO komt verassend uit de kleedkamer, de trainer heeft een aantal tactische omzettingen gedaan en er is voor een veel offensievere speelwijze gekozen in de tweede helft. Alcides staat onder druk maar weet goed verdedigend weerstand te geven. Ondanks de druk van VENO weten zij uitgezonderd van wat schoten uit de tweede linie tot weinig gevaar te komen. In tegenstelling tot Alcides die dankbaar gebruikt maakt van de ruimte die er komt te liggen achter de verdedigende linie van VENO en enkele keren erg gevaarlijk is in de counter. Wederom worden de counters van Alcides vaak twijfelachtig afgevlagd. 

Dan mag het plots wel een keer door en komt Fernandidus, die goed invalt, voor de keeper te staan en hij rondt deze kans heel koel af, rechts onder in het netje. 1-3 Alcides.

Veno beantwoord deze goal met een nog offensievere speelwijze. Dan moet helaas de uitstekend spelende M.Hussein geblesseerd het veld verlaten en zo komt de verdediging van Alcides wankel te staan. VENO wordt een aantal keren redelijk gevaarlijk maar is nooit heel erg dichtbij een doelpunt geweest. Alcides is nog wel een aantal keren dicht bij een doelpunt geweest en met name Schrotenboer heeft een niet te missen kans laten liggen na een prachtig combinatiespel.

Vervolgens komt Schrotenboer oog in oog met de doelverdediger van VENO. Schrotenboer blijf tuitermate koelbloedig en passeert de keeper met een schitterende schijnbeweging en loopt de bal het doel in, 1-4 Alcides.

VENO weet nog een keer op de bal te schieten en scoort vervolgens uit een van richting verandert schot van de laatste man die de bal had ontvangen na een matig weggewerkte corner. Einduitslag VENO 2, en Alcides 4, een prima overwinning van de mannen van Mager die in een harde fysieke wedstrijd goed gestreden hebben voor de punten. 

De kantine

Vervolgens uw aandacht voor de vaste rubriek genaamd''De Kantine'' waarbij wij (Zaterdag 1) het oordeel geven bij elke uitwedstrijd over de kantine van de tegenstander.Het kantine oordeel van deze week luidt als volgt. 

Met de kantine van VENO was niks mis, een prima faciliteit. Geen gekkigheid, geen luxe, nee gewoon een degelijke kantine. De binnenhuisarchitectuur kende vervolgens ook geen bijzonderheid, het was alleen een beetje grijs. De sfeer was goed, de tuisspelende ploegen zaten rustig van een kratje Heineken pils te genieten na de wedstrijd. Zoals het hoort. De bal was ook prima, niet uitmuntend maar geheel volgens de stijl van de kantine; degelijk. Ons eindoordeel over deze kantine is een 6,3.

Tussenstand;

1.SV Urk--7,82

2.VENO  --6,3

Volgende week nemen wij het op tegen FDS (uit) om 15;00. Graag zien wij u in Havelteberg