​Zaterdag 1 wint overtuigend.


De zaterdag, de mooiste dag van de week voor de heren van het zaterdag 1 team van Alcides. De 5e wedstrijd van het seizoen voor het keurkorps van coach Jan Mager. In de eerste 4 wedstrijden werd met veel strijd de volgende ronde van de beker gehaald, maar ook de eerste competitie wedstrijd gewonnen. Na de 4-1 winst van vorige week tegen bant 3, wachtte nu S.V. Urk. Uit naar Urk staat niet in de boeken als de makkelijkste uitwedstrijd, desalniettemin stapten de heren met positieve moed de auto’s in. Na een goede warming-up was het wachten nog op een deel van de selectie van de tegenstanders. Veel van de, inmiddels op leeftijd gekomen, tegenstanders zagen de voordelen van een warming up niet in, en begon daarom direct aan de wedstrijd.

De heren zijn in een nieuw tenue gestoken door hoofdsponsor ‘De Proeverij’. Het nieuwe tenue zat fantastisch. De schitterende entourage van veld 9 zou het toneel moeten zijn deze middag. We wisten niet veel van onze tegenstander. Maar we weten ook wel dat de meeste tiende elftallen van een club, niet bekend staan om het ‘tikkie-takkie’ voetbal, en al helemaal niet als je zesde klasse speelt. Het begin was scherp, en daarom stonden we al na 20 minuten op een 0-5 voorsprong. Door deze voorsprong kozen we al vroeg voor het ‘doorwissel-systeem’. Kansen bleven er vol op komen, maar deze werden zonder overtuiging ingeschoten. In de counter kreeg de Urk de vervelende 0 nog van het scorebord door met een mooi geplaatst afstandsschot plaatsvervangend keeper Pascal Mager te verslaan.

In de tweede helft gingen we vrolijk verder met het inmiddels bekende combinatievoetbal. Hierdoor weten we een penalty te versieren. Deze buitenkans werd benut door Marc Noorda, die de uitgesproken verwachting van 46 goals dit seizoen wil behalen. Niet alles gaat van een leien dakje. We krijgen ook een penalty tegen, maar Pascal Mager komt als winnaar uit de strijd. Alcides zet nog even aan en maakt nog een aantal goals. Ook Urk weet nog een keer de netten te vinden. 9-2 staat op het scorebord. De scheids vind het mooi geweest en fluit voor de laatste keer. De punten gaan mee naar Meppel, en we liggen nog steeds kampioenskoers.

De kantine:
In de eerste editie van ons wekelijks terugkerende verslag over de kantine zijn we zeer positief. Het personeel zat zowel van de binnenkant als de buitenkant goed. De sfeer in de kantine was absoluut een top. Alle thuisspelende teams zaten van hun partij na te genieten, waardoor er geen lege kantine was. Ook hadden we geen klachten over het bier. De flesjes Heineken waren goed koud, waardoor het biertje heerlijk naar binnen glijdt. De gehaktbal leek in eerste instantie goed, maar na een paar happen werd hij flauw, waardoor hij het overall cijfer een beetje naar beneden haalt.

Al met al zijn we zeer tevreden en mogen we de kantine een 7,82 (!) geven.

De stand:

S.V. Urk -- 7,82

Volgende week staat Tollebeek op het programma, vanaf 14.30 willen we u graag verwelkomen op sportpark Ezinge. Tot ziens!

Voor de meeschrijvers de doelpunten:
Joel Arends, Melvin Schrotenboer, Stefan Jansen, Ammon Tahapary (2), Marc Noorda (2), Calvin Snijder (2)