ACV E2 - Alcides E1

Voor onze 3de wedstrijd in de hoofdklasse moesten we naar Assen toe. Vandaag speelden we tegen ACV E2. In Drenthe een club met naam. We speelden om 9.15 uur, wat dus betekende dat we vroeg mochten opstaan. Iedereen was dit gelukkig weer gelukt.
Bij ACV speelden we op een klein veld. Mooi dat ze een veld speciaal voor de de E en F teams hebben, maar wat naar mijn idee uiteindelijk voor onze jongens een nadeel was. Wij zijn gewend veel breder te spelen en verder van elkaar af. Maar daarover later meer. Na de wedstrijd bespreking van trainer Gert-Jan, waarbij de jongens zelf ook betrokken worden doordat ze zelf moeten nadenken over hoe ze spelen hadden we een warming-up en om 9.15 uur de aftrap op het mini-kunstgrasveld.

We begonnen de wedstrijd goed. ACV had het meeste balbezit en wij waren meer de counterploeg. Hieruit kwam dan ook de 0-1 van Kjeld. Helaas niet veel tijd er na werd het 1-1 uit een vrije trap. Later bleek dat ACV deze dode spelmomenten voortreffelijk wist te benutten. Gelukkig kunnen wij dat ook en uit een perfecte corner genomen door Dikkie kopte Ynze perfect de bal tegen het net aan, 1-2. We stonden weer voor. Maar deze tussenstand was ons niet lang gegeven. ACV kwam weer langzij en maakte de 2-2. Aan het einde van de eerste helft had Kai een mooie actie en een schot op het doel, jammer genoeg op de keeper af. Deze liet los en Dikkie ging er op af. Hij kwam helaas te laat aan, in 2de instantie had de keeper de bal. Deze helft lieten onze verdedigers Timo, Mees en Tarik zien dat ze de ACV aanvallers zeker de baas konden zijn. 2-2 was de ruststand. We merkten dat we hier zeker de overwinning konden ophalen. ACV speelde feller, wat uitgelegd kan worden als harder. Maar eerlijk is eerlijk zij waren net wat fanatieker en eerder bij de bal (en soms wat slinkser door eerst de man weg te duwen en dan pas op de bal te gaan). Wij lieten ons te makkelijk wegzetten.

Tijdens de rust bespreking met elkaar afgesproken dat we voor de winst gingen, dat we feller gingen spelen. Hier begonnen we ook mee. Maar deze 2de helft verloren we ons voetbal spel uit het oog en richten we ons te veel op de tegenspelers die net wat feller waren. Hierdoor gingen wij meer op de man af, dan dat we aan het voetballen waren. En ACV maakte hier gebruik van. Ze scoorden 3-2 uit een bal die niet goed weggewerkt werd voor het doel en iets later 4-2 uit een corner. Gelukkig maakte Dikkie door goed doorlopen van hem de 4-3. Onze aanvallers, zoals Julian, werkten hard en probeerden doelpunten te maken. Maar dit mocht niet baten. ACV speelde het goed uit en maakte uiteindelijk nog 3 doelpunten erbij. Onze keeper Mika baalde hier flink van, maar hij had goed zijn best gedaan om het doel leeg te houden, maar vandaag was dat niet gelukt. Eindstand 7-3.

Wat wij vorige week zo goed deden door fel de duels in te gaan en zo de tegenstander lam te maken, deed deze week ACV dat bij ons. Maar we hebben weer veel geleerd.
Volgende week wacht ons de wedstrijd tegen Olde Veste'54 E1 om 10 uur thuis en dan gaan we er weer voor.

Foto's van de wedstrijd: ACV E2 - Alcides E1.