Alcides 1 - De Weide 5


Op een heerlijke na zomermiddag mocht het sterrenensemble van trainer Jan Mager aantreden tegen het altijd lastige De Weide 5. Maar eerst stond er nog een belangrijk team overleg op het programma, om de de koppies van de helden van het eerste dezelfde kant op te laten wijzen. Nadat aanvoerder Stefan Jansen een krachtige speech had gegeven, was het de beurt aan Marc Noorda om zijn mening te geven over de huidige stand van zaken. Marc was echter te zenuwachtig om enige indruk te maken. Een gênante stilte was het gevolg, die gelukkig doorbroken werd door Allard Kuik, die met enkele wijze woorden de spijker op z'n kop sloeg.

Na de zeer verhelderende team bespreking was het tijd om om te kleden. Vol goede moed trokken de helden van het eerste hun tenue aan. De stemming sloeg echter al gauw om toen Marc er achter kwam dat hij vergeten was om Steven mee te nemen. Iedereen wist het, maar niemand zei het: zonder Steven zijn we kansloos. Toen Evert ook nog eens veel te laat binnenkwam met een beige handtas zonk de moed ons helemaal in de schoenen. Trainer Jan Mager weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en schudde elf namen uit zijn mouw:

William
Allard Evert Stefan Marc
Sev Ammon Jens Mustafa
Melvin apie

Vanaf het eerste fluitsignaal was het De Weide 5 dat domineerde. De helden van Alcides 1 konden geen potten breken op het eigen kunstgras. Na een slippertje van rechtsback Marc was het De Weide 5 dat vrij op de goal af kon gaan: 0-1. De altijd trouwe fans van Alcides 1, onder aanvoering van Danny Bos, lieten hun ongenoegen duidelijk blijken. Ze bleven echter wel volledig achter hun ploeg staan, te merken aan enkele kreten als: kom op! en het welbekende 'ga nou eens voetballen'. Dit mocht allemaal niet baten, want nog geen 5 minuten later verspeelde Marc op knullige wijze de bal aan De Weide 5. Stefan Jansen deed nog een poging om de bal te heroveren, maar struikelde over zijn eigen voeten. Keeper Willian was kansloos op het schot dat volgde: 0-2

Magnetron

Ondanks deze achterstand lieten de spelers van het eerste de koppies niet hangen. Ze werden echter niet geholpen door onze eigen grensrechter Calvin, die zijn schoenveters interessanter vond dan wat er op het veld gebeurde. Het enige lichtpuntje in het duister, een rots in de branding, was Allard Kuik, die zijn ploeg op sleeptouw nam en de fouten die Marc en Stefan bleven maken telkens weer herstelde. In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat er grote kansen te noteren vielen.

In de rust nam trainer Jan enkele harde maatregelen in een poging de wedstrijd nog te winnen. Joel en Ijbert mochten gaan warmlopen, evenals spits Pascal Mager, over wie nog wel een paar opmerkingen gemaakt werden door onze trouwe fans over zijn toch wel behoorlijke omvang. Nadeel van de bovengenoemde maatregelen was dat uitblinker Allard Kuik geslachtofferd moest worden.

De tweede helft begon zeer scherp. Wel 26 seconden speelde ons eerste elftal De Weide 5 helemaal kapot. Daarna zakte het wel wat in. Zonder vuurtoren Allard was het onrustig in de defensie van Alcides, al stonden daar wel enkele kansen voor Alcides tegenover. In de 53e minuut brak Melvin door aan de rechterkant, maar hij besloot om de bal af te geven aan een tegenstander in plaats van zelf zijn geluk te beproeven. Er bleven kansen komen voor beide ploegen. Om de aanval een positieve impuls te geven, mocht Tijn invallen. Meteen kreeg Tijn een kans nadat hij door middel van een schitterende steekpass van Joel vrij op het vijandelijke doel mocht aflopen. Tijn struikelde alleen over een polletje en maakte hands, een terechte vrije trap voor De Weide 5. Ook voor onze tegenstanders vielen kansen te noteren. In de 68e minuut verloor Jens een kopduel op het middenveld, werd Marc er ondanks een voorsprong van 15 meter compleet uitgelopen door zijn directe tegenstander die vervolgens de bal snoeihard op de lat schoot. Om weer wat rust in de defensie te brengen besloot trainer Jan om zowel Allard als Martijn in te brengen. De dramatisch spelende Marc mocht het veld verlaten, evenals Severin. Helaas wist spits Pascal de sublieme voorzetten van Allard niet om te zetten in doelpunten. Het bleef 0-2. Na het laatste fluitsignaal werden de spelers van het eerste ook nog eens getrakteerd op een hels fluitconcert van het publiek.

Man of the match: Allard Kuik.

Volgende week spelen wij om 13:15 uit bij Bant 3. Tickets voor de buscombi zijn helaas uitverkocht.