Alcides A1 is uit nog steeds ongeslagen

Terwijl de teller bij thuiswedstrijden nog steeds op nul staat, heeft Alcides A1 in vier uitduels inmiddels al tien punten bijeengesprokkeld. Deze zaterdag werd Lemelerveld A1 met 0-2 verslagen en daardoor heeft de equipe van Dennis Meadows en Pascal de Ruiter zich nu stevig in de middenmoot van de vierde divisie genesteld.
In de eerste helft was er voor de toeschouwers in Lemelerveld overigens niet bijster veel te genieten. Er werd door beide ploegen opvallend veel balverlies geleden en er deden zich slechts sporadisch kansrijke momenten voor beide doelen voor.  In de 11e minuut loste Dennis van der Veen een schot waarmee de keeper van de thuisploeg behoorlijk veel moeite had. In de 25e minuut werd een vrije trap van Sohrab van Dijk door de vijandelijke linksback bijna ín z´n eigen doel gekopt en even later zag Chris Timmerman een schot rakelings over de lat vliegen. Twee minuten later werd een goal van de thuisclub wegens buitenspel afgekeurd door de prima leidende arbiter. In de 37e minuut kreeg de aanvoerder van Lemelerveld (tevens hun gevaarlijkste speler) de veruit beste scoringskans, maar hij vond de solide keepende Justin Bruins op zijn weg.
Aan het begin van de tweede helft werden aanvoerder Jasper Bos (grieperig) en zijn broer Thomas vervangen door respectievelijk Jorick Nijenhuis en Frank Striethouldt, terwijl Dennis van der Veen doorschoof van het middenveld naar de voorhoede. Deze tactische omzettingen wierpen algauw hun vruchten af, want er kwam ineens veel meer venijn in de Alcides-aanvallen. De openingstreffer kon simpelweg niet uitblijven en deze viel dan ook in de 56e minuut toen Dennis van der Veen attent reageerde op slecht uitverdedigen bij Lemelerveld.
Vijf minuten later stond het echter al bijna weer gelijk, maar het schot van de aanvoerder van Lemelerveld werd prima gestopt door Justin Bruins. Ook op een kopbal uit een vrije trap had de sluitpost van Alcides een goed antwoord. Na kansen voor Dennis van der Veen  en Sohrab van Dijk werd het in de 69e minuut dan toch 0-2, toen een uitstekende voorzet van invaller Frank Striethouldt door Dennis van der Veen keurig werd afgerond. In de 73e minuut scoorde een andere invaller, Merijn Geskus, bijna de 0-3 maar de keeper wist zijn inzet (uit een corner van Sohrab van Dijk) net nog over de lat te werken.
De wedstrijd was inmiddels wel gespeeld, want de achterhoede van Alcides gaf in het laatste kwartier geen enkele krimp meer.

Opstelling: Justin Bruins; Bart Hooch Antink, Lorenzo van Esch, Jasper Bos (48. Jorick Nijenhuis), Chris Timmerman; Dennis van der Veen, Martijn Hooch Antink, Sohrab van Dijk, Joren Kamerling (81. Joost Moleman); Adnane el Kadouri (70. Merijn Geskus), Thomas Bos (52. Frank Striethouldt)