Alcides A1 wint nu ook thuis!

De ban is gebroken. Alcides A1 heeft op de zonovergoten eerste dag van november de spreekwoordelijke hatelijke nul weggewerkt, want de vierde thuiswedstrijd leverde eindelijk de volle winst op. Be Quick’28 A1 uit Zwolle werd met 3-1 verslagen en daarmee is de formatie van Dennis Meadows en Pascal de Ruiter, na drie thuisnederlagen, nu gevoelsmatig ‘over het dode punt heen’.
Zoals de vorige keer gemeld, had Alcides A1 al zijn tien winstpunten tot dan toe in uitduels verzameld en dus dreigden de wedstrijden op eigen terrein een soort obsessie te worden. Het duel met Be Quick’28 leek overigens heel lang op een gelijkspel af te stevenen. Nadat Martiijn Hooch Antink, een van de uitblinkers bij Alcides, zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong had gezet, kwamen de Zwollenaren nog binnen het halfuur langszij. Deze 1-1 leek vervolgens heel lang ook de eindstand te worden, want hoewel Alcides ook in de tweede helft genoeg scoringskansen kreeg werd het geduld van de supporters danig op de proef gesteld.

Terwijl de prachtige najaarszon al achter de huizen zakte, lukte het in de ultieme slotfase dan toch. Een inzet van de weliswaar hard werkende, maar deze zaterdag niet bijster succesvolle spits Dennis van der Veen werd door de Zwolse keeper gekeerd, maar daarna zorgde Sohrab van Dijk vanuit de rebound koppend alsnog voor de bevrijdende 2-1. In blessuretijd gaf invaller Thomas Bos de eerste thuiszege nog meer glans met zijn 3-1 en dus overheerste na afloop opluchting en tevredenheid in het Alcides-kamp.