Alcides B1: Billen knijpen

Afgelopen week werd de competitie onderbroken door een bekerwedstrijd. Ook de B1 mocht aantreden omdat de eerste wedstrijden voor de beker met een goed resultaat waren afgesloten. Olde Veste B1 was vorig weekend onze tegenstander. Alcides B1 leverde tegen deze derde divisie ploeg goed weerstand. Vooral hun strijdlust was van hoog niveau (zie ook de foto’s). Alcides had zelfs mogelijkheden om de winst in de wacht te slepen. Uiteindelijk werd de pot afgesloten met een verlies van 1 – 4. Oh nee, 2 – 4. Een terugspeelbal van Ramon van der Haar op de keeper van Olde Veste, vanwege een blessurebehandeling die Alcides aangeboden kreeg door Olde Veste, werd door de wind over hem heen getild. Het zorgde even voor wat discussie. Zo ook bij de trainer van de tegenstander. Hij had zo zijn bedenkingen die hij graag wilde delen met alles en iedereen die op dat moment op het sportpark aanwezig waren. Uiteindelijk kon ieder zich vinden met deze uitslag en zeg nu zelf 2 – 4 staat toch mooier dan 1 –  4. Foto's klik hier

Vandaag hoopten we de inzet en strijdlust van vorige week en de goede winst tegen De Weide mee te kunnen nemen in de uitvoering tijdens de wedstrijd tegen Flevo Boys B2. In het eerste deel van de wedstrijd leek dit ook het geval. Alcides dicteerde het spelletje en verscheen na goed en snel uitgevoerde combinaties kort achtereen gevaarlijk voor het doel van de Boys uit Emmeloord. Na een kleine tien minuten kwam Alcides verdiend op voorsprong. Een goed genomen corner van Ramon wist Ryan Luyckx keurig bij de tweede paal binnen te knikken: 0 – 1. Flevo Boys kwam aansluitend wel wat beter in de wedstrijd maar voornamelijk doordat Alcides wat slordiger werd in balaannames. Toch halverwege het eerste bedrijf sloeg Ryan Luyckx wederom toe. Een dieptepass wist hij goed  te controleren en met een prachtige boogbal wist hij de keeper van Flevo Boys te verschalken: 0 – 2. Jammer genoeg kon Alcides niet lang genieten van de voorsprong. Waar we er vanuit gingen dat we met deze voorsprong de rust wel zouden halen, sterker nog de voorsprong had zelfs meer moeten zijn gezien de doelrijpe kansen die Alcides creëerde, werd deze verwachting snel doorkruist door een tegendoelpunt: 1 - 2. Slordig balverlies lag hieraan ten grondslag. Iets waar Alcides, zodra zij op voorsprong staan, nogal eens (onnodig) mee te maken krijgt. Met deze stand werd de eerste helft afgesloten.In de kleedkamer zaten de mannen er enigszins bedrukt bij. Mogelijk veroorzaakt door enig balen omdat de score niet hoger was in hun voordeel. Daar konden we hen niet ongelijk in geven. Echter nu de mouwen opstropen en zorgen dat we de drie punten mee naar huis konden nemen. In de tweede helft gingen de mouwen wel omhoog maar de slordigheid in het spel van Alcides nam enkel en alleen maar toe. Passes die niet aankwamen en bij meerdere balaannames sprong bij diverse spelers de bal dusdanig ver van de voet weg, waardoor Flevo Boys al in een vroeg stadium hun verdedigende acties om konden zetten in aanvallende. Alcides kwam hierdoor onder druk te staan en rees steeds meer de vraag of onze B1 dit ging overleven. Gelukkig gaf Olaf de Grip Alcides B1 enige lucht. Met een scherpe aanval over links, gevolgd door een keurige en zuivere voorzet van Ryan kon Olaf van dichtbij binnen knikken:  1 – 3. Toch kon Alcides niet lang genieten van deze ietwat ruimere voorsprong. Iets wat onze B1 al enkele keren is overkomen gedurende deze competitie. Door matig verdedigingswerk bij een corner kon een Boys-speler van binnen de vijf meter gemakkelijk de bal binnen koppen: 2 – 3.

Daar waar het Flevo Boys weer hoop gaf, zorgde deze tweede aansluitingstreffer bij Alcides voor enige paniek. Het spel van de geel-zwarten werd flink onrustig en voor alles en iedereen wat Alcides was werd het billen knijpen.  Flevo Boys drong behoorlijk aan en Alcides moest stevig aan de bak om de voorsprong vast te houden. De Meppelers kwamen er een keer gevaarlijk uit maar dit zorgde niet voor een uitbreiding van de voorsprong. De polderbewoners bleven daardoor strijdvaardig in de hoop minimaal nog een punt uit het vuur te slepen. Met hangen en wurgen hield Alcides stand. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon onze B1 dan uiteindelijk opgelucht ademhalen. Wederom was het Olaf de Grip die een bal wist binnen te tikken waardoor de wedstrijd gespeeld was: 2 – 4. Daarna deed Flevo Bloys nog wel  een poging om voor de statistieken tot score te komen maar de scherpte was er bij hen af. Het Alcides-kamp kon met ietwat minder spanning de wedstrijd uitspelen dan wel uitzitten waardoor het billen knijpen net niet  tot enige vorm van kramp kon leiden. De drie punten gingen mee naar Meppel, daar konden we niets anders dan tevreden over zijn. Echter het spel, voornamelijk in de tweede helft, liet te wensen over waardoor Alcides zichzelf onnodig in de problemen bracht. Natuurlijk ook goed dat de B1 zo’n wedstrijd een keer over de streep weet te trekken en dat we weer wat hoger op de ranglijst staan, maar hopelijk gaat dit niet al te vaak meer op deze wijze. Dan wordt het billen knijpen een langdurige inspanning waar velen niet op getraind zijn .

Van de week flink trainen en oefenen op een constanter positiespel met  gecontroleerdere passes en aannames. Dat moet ook wel want volgende week wacht ons Staphorst. Vaak een wedstrijd op zich en van enige vorm van fysiekheid zijn zij zeker niet vies. Voor Alcides B1 een mooi plaatje om thuis te laten zien waartoe zij in staat zijn. Want dat zij beter kunnen, daar zijn wij maar ook de spelers van overtuigd. Als we van de week weer net zo goed trainen als de laatste paar keren, dan gaat dit vast goed komen.  Dit was echt fantastisch. Oefening baart tenslotte kunst en verder is en blijft de B1 een gave groep jongens om mee te mogen werken. Op naar aankomende zaterdag dus voor alles en iedereen die de B1 een warm hart toe draagt…. tot dan. Foto's klik hier