Alcides B1: de cijfers zeggen genoeg!

Niet naar de stand kijken maar voetballend vol gaan vanuit de eigen kracht en mogelijkheden. Een slogan die voor elke wedstrijd uitgesproken kan worden, maar die voor een wedstrijd als vandaag zeker goed in de oren moet worden geknoopt. Waarom? Omdat het heel verleidelijk is om tegen een laag geklasseerde tegenstander als Hoogeveeen B1, met een ietwat mindere scherpe insteek het veld in te stappen. Heel prettig was het dan ook dat er afgelopen woensdag scherp en met een juiste voetbalbeleving was getraind. Aangezien een team over het algemeen de wedstrijden speelt zoals men traint, kon er met vertrouwen uitgekeken worden naar deze wedstrijd en eveneens naar de wijze waarop de mannen van de B1 deze zouden gaan benaderen.



Vanaf de eerste tel was zichtbaar dat de koppies van onze B1-spelers er vandaag goed bij stonden. In de achterste linie werd er weinig tot niets weggegeven, op het middenveld werd slim en goed geprofiteerd van de geboden ruimte en de aanvallers waren veelvuldig dreigend aanwezig. De verdedigers van Hoogeveen hadden dan ook handen en voeten nodig om onze voorwaartsen af te stoppen. Er zat lekker veel beweging in Alcides B1. Hoogeveen liep er achteraan en het was te hopen dat dit overwicht spoedig uitgedrukt zou gaan worden in een terechte voorsprong. Nadat enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven, was het Hassan, Soufian of dan toch Hassan die de bal, nadat deze in de zestien bleef liggen, achter de keeper van Hoogeveen wist te prikken: 0 – 1. De bal werd weliswaar nog uit het doel gerost maar de scheids constateerde met zijn eigen doellijntechnologie dat de bal de lijn volledig was gepasseerd. Na deze voorsprong kwam Hoogeveen er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas. Zo ver ik mij kan heugen wisten zij eenmalig in de buurt van het doel van Alcides te komen gedurende de eerste helft. Alcides was heer en meester en wist dit uit te drukken door kort voor de rust nog drie keer, eigenlijk vier, te scoren. Eerst was het Hamza die de rebound, voortkomend uit een schot van Marnix uit de tweede lijn, koel met links wist binnen te schieten: 0 – 2. Niet veel later was Soufian de gevierde man. Hij zocht de combinatie met Joep en het was hij die Soufian rechts voor het doel oog in oog deed zetten met de keeper van onze gastheren. Deze kans liet Soufian niet onbenut. Links onderin schoot hij beheerst binnen: 0 – 3. Vervolgens was het nogmaals de beurt aan Hamza. Deze keer met een boogbal. Op een Robben-achtige wijze wist hij de bal over de keeper heen in het netje te plaatsen: 0 – 4. Hoe zat het dan met dat ene extra doelpunt? Deze werd naar ons idee volledig onterecht afgekeurd. Boye drong namelijk geheel zelfstandig door de defensie heen van Hoogeveen. Het was rechterspits Joep die terug kwam vanuit randje buitenspel. De bal die Boye speelde was een dieptepass op hem zelf en niet op Joep. Aansluitend prikte Boye de bal binnen maar de grens had de vlag reeds in de hoogte vanwege Joep. Jammerlijk nam de leidsman dit signaal over. Ondanks dat, een goede eerste helft van onze Alcideanen. Tijd voor thee.



In de kleedkamer kon op aangename wijze genoten worden van de thee. Hier en daar werden enkele puntjes op de welbekende i gezet en kregen de mannen wat tips mee. Verder, lekker doorgaan zo en de nul vasthouden.



Dit laatste gebeurde helaas niet. Alcides liet toch in het eerste deel van de tweede helft iets teveel de teugels vieren waardoor Hoogeveen zijn tweede aanval van de dag kon opzetten. Via hun rechterkant werd de bal voor gegeven. Een communicatie-misverstandje tussen laatste man Jasper en keeper Xander gaf één van de Hoogeveense spitsen de gelegenheid om op een circusachtige manier de bal achter Xander in het doel te plaatsen: 1 – 4. Het was het signaal voor Alcides om weer gas te gaan geven. Dit deden de geel-zwarten dan ook en dit zorgde er mede voor dat de score in het voordeel van Alcides werd uitgebreid. Joep wist, na een knappe balverovering, Brecht  in de zestien vanaf de achterlijn aan te spelen. Na ontvangst van de bal stuurde Brecht op Zlatan-achtige wijze eerst twee verdedigers van Hoogeveen en vervolgens de doelverdediger het spreekwoordelijk Hoogeveens bos in. Daarna was het scoren in een volledig leeg doel: 1 –  5. Niet veel later kon er wederom tot juichen aan Alcides-kant worden overgegaan. Het was Soufian die zijn tweede doelpunt deze middag achter zijn naam kon bijschrijven: 1 – 6. Hiermee was het nog niet gedaan. Alcides bleef heerlijk profiteren van de ruimte die hen, voornamelijk op het middenveld, werd geboden. Boye stoomde op dit gedeelte van het veld op richting de zestien van Hoogeveen. Met een pracht steekpass speelde hij Brecht keurig de bal in de voeten, die vervolgens met een heerlijke krul het leder in de rechter bovenhoek plaatste: 1 – 7. De laatste tien minuten werd het wat grimmiger aan Hoogeveense kant. Hun frustratie leefden zij uit op de benen van de Alcideanen, wat twee Hoogeveners een gele kaart deed opleveren. Met de stand van 1 – 7 werd vervolgens de wedstrijd afgesloten. Deze cijfers zeggen dan ook genoeg. Een niets meer dan een geheel terechte overwinning voor Alcides B1. Met drie punten in de pocket terug naar Meppel. Lekker!!



De eerstvolgende wedstrijd is weer tegen een ploeg uit Hoogeveen, en wel HZVV B1 de huidige koploper in deze competitie. Dat gaat vast een interessante pot worden. Echter is deze wedstrijd over twee weken. Eerst volgt een bekerwedstrijd tegen Drachtense Boys B2. Zo zie je maar, Alcides B1 doet nog heerlijk mee op alle fronten. De moeite waard om dat zelf eens mee te maken. Dat kan dus de aankomende twee weken. Beide potjes worden namelijk gespeeld op eigen terrein.



 



Tot dan.



 



Jan