Alcides B1 doet zichzelf tekort.

Na een goede voorbereiding en een geslaagde trainingsdag, kon er gespeeld gaan worden om het echie. Nog geen competitiewedstrijd weliswaar maar wel de eerste wedstrijd om de beker tegen MSC B1. Altijd leuk een stadsderby.

De verwachtingen waren toch wel na enige hoge gestegen gezien de wijze waarop de mannen van de B1 aan de laatste trainingen hadden deelgenomen. Het eerste deel van de wedstrijd lieten de spelers echter een beeld zien dat niet overkwam met de laatst genoten trainingen. Mogelijk een verdienste van MSC B1 die in het begin van de wedstrijd er kort op zat en onze balbezittende speler in een vroegtijdig stadium onder druk wist te zetten. Alcides B1 probeerde het wel maar over het algemeen speelden zij in deze fase te slordig. Vele passes kwamen niet aan of de balaannames waren onvoldoende met balverlies tot gevolg. Dat MSC twee opgelegde kansen kreeg was dan ook enkel het gevolg van dit onnodige balverlies. Gezegd moet worden dat keeper Xander in een één-op-één-situatie knap redding wist te brengen waardoor de geel-zwarten in de wedstrijd bleven. In het verloop kreeg Alcides meer grip op de wedstrijd en lieten zij zien voetballend meer in huis te hebben dan de plaatselijke buren. Het is dat onze aanvallers het vizier nog niet op scherp hadden staan anders was het onze B1 die als eerste voor een wijziging in de brilstand zou hebben gezorgd. In het vervolg van de eerste helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld en daarmee ook niet aan de stand. Pauze.

Tijdens de rust werden de puntjes nog even stevig op de i gezet. Het spel moest toch echt beter en daar waren de heren spelers zelf ook terdege van bewust.

Aan het begin van de tweede helft liet Alcides zien meer in huis te hebben dan MSC. Onze B1 kwam veel beter uit de kleedkamer en drong MSC behoorlijk terug op eigen helft. Het tempo ging omhoog en combinaties gingen beter lopen. MSC liep er achteraan en het was min of meer wachten op het eerste doelpunt van Alcides. Dat wachten werd op den duur toch wel erg lang wachten. Daar waar meerdere kansen onbenut werden gelaten of de keeper van de tegenstander wist een score te beletten, leek  Jurre van de Haar de openingstreffer op zijn schoen te hebben. Het was sowieso al heel bijzonder dat hij kon opdraven. Na meerdere trainingen af hebben moeten haken vanwege een liesblessure, bleek een bezoek aan een behandeld specialist in het oosten van het land op wonderbaarlijke wijze uitkomst te bieden. Voor een dergelijke blessure staat over het algemeen 5 tot 6 weken van herstel. Na behandeling bleek Jurre na twee dagen in staat volle bak te kunnen gaan. Zoals gezegd, Jurre leek tot scoren te komen echter verdween de door hem ingeschoten bal in de diagonaal naast de linkerpaal over de achterlijn. Verdere kansen werden eveneens niet benut of werden door de grens van MSC onschadelijk gemaakt. Op zeer en ook onduidelijke momenten zette hij de vlag hoog in de verticale stand. De scheids nam, ondanks andere afspraken, veelvuldig het signaal over. Niet dat Alcides B1 daardoor niet tot score kwam maar toch van enige invloed was dit irritante optreden wel. Tenslotte deed Guido de Ridder nog een poging om door middel van een afstandschot de score open te breken. De keeper van MSC wist deze te pareren waardoor er aan het eind van de wedstrijd er een stand van 0 – 0 op het scorebord stond.

Over het geheel genomen mag gezegd worden dat, ondanks de meer gelijkopgaande eerste helft,  Alcides duidelijk de betere was. MSC kwam gedurende de tweede helft maar sporadisch over de middenlijn. Ook kan geconcludeerd worden dat Alcides voornamelijk wist te voetballen tot aan de zestien. Gevaarlijk voor het doel verschijnen en zeker het afronden liet te wensen over. De reden waarom gesteld kan worden dat Alcides zichzelf tekort heeft gedaan. De passing nauwkeuriger, meer  passie en beleving in het spel en een betere afronding  zal dit tekort wegwerken. In een eerder stadium heeft de B1 laten zien dit te kunnen. Wat dat betreft kijken we met vertrouwen uit naar de eerstvolgende bekerwedstrijd thuis tegen De Weide B1 van aankomende donderdag. Een mooie pot om de boel recht te zetten zodat onze B1 kan laten zien dat zij echt beter kunnen.