Alcides B1: Door sterke teamprestatie naar de winst.

De eerste wedstrijd na de wintersport. Altijd weer afwachten hoe snel de spelers het spelletje weer oppakken. De oefenwedstrijden hadden onze B1 enkele leerpunten meegegeven. Zowel tijdens de trainingen als bij de wedstrijdbespreking werd daar dan ook de nodige aandacht aan besteed. De bespreking werd gecompleteerd door aandacht te besteden aan de sterke punten van de tegenstander KZC, maar bovenal die van Alcides B1 aangevuld met de nodige afspraken, teambeleving en -spirit. Boye speelde in verband met een rugblessure niet mee en Wouter bleek tijdens de warming-up niet fit genoeg. Gelukkig wilden Mark en Jorik vanuit de C1 aansluiten, waardoor de B1 toch kon beschikken over twee wissels. Dank daarvoor jongens!



Vanaf het eerste fluitsignaal liet Alcides zien vooruit te willen voetballen. Het spel willen over- en beheersen en tevens na balverlies snel willen schakelen. Daarvoor wordt de nodige bereidheid verwacht van iedereen en behoorlijk wat inzet. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. Alcides pikte het goed op en met veel drive naar voren en de wil om snel weer in bal te komen, werd KZC vlot onder druk gezet. Bij Alcides sloten de linies goed aan, waardoor diverse heerlijke voetbalcombinaties door de geel-zwarten op de grasmat werden gelegd. Meerdere aanvallen ontvouwden zich richting het doel van KZC. Het was eigenlijk wachten op het eerste doelpunt in het voordeel van Alcides. Na een kwartier spelen was het dan zover. Door een goede aanval over de linkerflank, konden meerdere spelers van Alcides in stelling worden gebracht voor het doel van KZC. Waar verwacht werd dat dit de voorsprong deed opleveren, wist KZC alsnog de bal de zestien uit te werken. Echter door het goed opstellen van enkele ‘oprapers’ hield Alcides de druk er op en kon er snel worden overgegaan tot balherovering. Robin kon daardoor op de zestien in stelling worden gebracht en met een pracht schot wist hij Alcides op een zeer terechte voorsprong te zetten: 1 – 0. Na de spelhervatting bleef Alcides het spel overheersen. Gaaf om te zien hoe snel door goede omschakelingen en positie-overnames Alcides in balbezit wist te komen en dit om kon zetten naar vlot lopende aanvallen. De middenvelders en verdedigers stonden erg sterk te voetballen en door veel beweging in de voorste linie, kon dat spelletje gespeeld worden wat Alcides wilde en wat zij ook kunnen. Vanaf de zijkant was het genieten van het vertoonde spel. De inzet, drive en bereidheid om voor elkaar te willen werken, zorgde ervoor dat er echt een team stond. Super!! Een kleine tien minuten voor de rust werd Alcides dan ook beloond door een tweede doelpunt. Een strakke voorzet van rechts door Hassan, kon door Joep bij de tweede paal netjes worden binnen geknikt: 2 – 0. Prettig om met deze stand de rust in te gaan.



Hoe heerlijk is het om als trainers, maar de spelers onderling, het team en de individuele spelers van de nodige complimenten te kunnen voorzien. We konden ook niet anders want het teamspel wat Alcides de eerste helft liet zien was echt goed. Nu maar hopen dit te kunnen vasthouden want de B1 wisselt een goede eerste zo nu en dan wel eens af met een mindere tweede.



Vandaag wist Alcides het niveau van de eerste mee te nemen naar de tweede helft. Er heerste in het tweede bedrijf maar één ploeg en dat waren de geel-zwarten uit Meppel. KZC probeerde wel meer van het eigen doel af te spelen maar kwalitatief konden zij het niet bolwerken tegen het sterke optreden van onze B1. Na een goede tien minuten kon Alcides de voorsprong uitbreiden. Over de rechterflank werd een aanval opgezet. De combinatie werd gezocht en gevonden maar bovenal keurig uitgevoerd. Via Hamza kwam de bal uiteindelijk bij Joep die vanuit een niet al te gemakkelijke hoek toch de bal diagonaal wist binnen te jassen: 3 – 0. Zijn tweede maar nog niet zijn laatste want niet veel later maakte hij zijn hattrick compleet. Nu was het een aanval over de linkerkant. Marnix wist weer eens langs de lijn op te stomen en met een afgemeten voorzet wist hij Joep recht voor het doel te bereiken. Beheerst schoot hij binnen: 4 – 0. Daarna leek Alcides tegenstander KZC volledig weg te gaan spelen. Het is dat de lat in de weg lag en het vizier van Hamza niet helemaal op scherp stond. KZC was anders echt behoorlijk overlopen. Tegen het einde pikte Soufian ook nog een doelpuntje mee. Hij wist zelf in een vroegtijdig stadium de bal te veroveren. Aansluitend zette hij zijn directe tegenstander net voor de achterlijn aan de linkerkant van het doel te kijk. Op zijn Soufian’s krulde hij bal voorbij de keeper in de rechter-beneden-hoek gevoelvol binnen: 5 – 0. Enige tellen later bleek dit ook de eindstand.



In de kleedkamer nogmaals het team en individuele spelers van meerdere complimenten voorzien. Alcides B1 speelde vandaag echt als een team. Laat staan wat er kwalitatief dan nog werd getoond, aangevuld met het nakomen van de gemaakte afspraken op het gebied van aansluiten, omschakelen en positie-overnames. Klasse mannen en petje af. Het wordt een beetje veel om alle spelers nog eens te benoemen maar niemand uitgezonderd……..ach wat de ….: Xander, Brecht, Jasper, Jorny, Marnix, Robin, Soufian, Jurre, Joep, Hassan, Hamza, Jorik, Mark een dikke pluim van de trainers en leiders voor het vertoonde spel. Ook niet te vergeten Boye, Wouter en Guido voor de nodige support.



Als dit vastgehouden kan worden tijdens de trainingen en aankomende wedstrijden, dan kan het een zeer interessant tweede seizoenshelft worden. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, maar een goed begin is het halve werk en geeft veel vertrouwen voor de resterende wedstrijden. Volgende week hopen we dan ook dat het spel van vandaag een goed vervolg kan worden gegeven. We moeten dan uit tegen FC Meppel. Een heuse stadsderby. Altijd gaaf. Kunnen we nu al naar uitkijken. Eerst nog even trainen, maar met deze drive is dat al een mooi iets om naar uit te kijken.



Manen bedankt en op naar de wedstrijd tegen de buren.



 



 



Tot dan.



 



Jan