Alcides B1: Duidelijke overwinning.

Afgelopen zaterdag kwam De Weide uit Hoogeveen op bezoek. Een tegenstander die gezien de stand op de ranglijst min of meer gelijkwaardig zou kunnen zijn. Het beeld van de wedstrijd bleek in werkelijkheid anders. Alcides begon strijdlustig en voortvarend aan de wedstrijd. Naast dat er behoefte was aan drie punten gaf onze B1 ook duidelijk te kennen de drie punten in Meppel te willen houden. De duels werden met overtuiging uitgevoerd en het positiespel zag er van de achterste tot aan de voorste linie goed uit. Het veldoverwicht dat Alcides had op De Weide werd al vroeg in de wedstrijd uitgedrukt in een terechte voorsprong. Via rechts kwam de bal bij spits Ryan die de bal keurig teruglegde op de hoorbaar inlopende Olaf de Grip. Met een geplaatst schot schoot hij links onderin binnen: 1 – 0. Alcides had maar een paar minuten extra nodig om de voorsprong uit te bereiden. Een cornerbal werd door de wederom inlopende Olaf de Grip, deze minst lange speler werd volledig door de verdediging van De Weide over het hoofd gezien, strak hard diagonaal binnen gekopt (!): 2  - 0. De eerste twintig minuten waren dus duidelijk voor Alcides. Hierna trad er enige mate van verslapping op. Niet dat De Weide beter werd maar het spel van Alcides werd nonchalanter en passes werden met minder zuiverheid uitgevoerd. Alcides liet daarmee de gasten uit Hoogeveen in de wedstrijd komen. Deze kans lieten zij niet onbenut want het was in deze fase van de wedstrijd dat zij de aansluitingstreffer scoorden: 2 – 1. Goed was om te constateren dat Alcides hierna meteen weer bij de les was en de wedstrijd weer in handen nam. Het overwicht werd ook zichtbaar gemaakte door het veranderen van de tussenstand door de Alcideanen. Ryan Luyckx wist over de linkerflank op snelheid de achterlijn te halen. Wederom toonde hij zijn speloverzicht want met een afgemeten voorzet wist hij Dennis Hamminga te bereiken. Deze ronde met het hoofd netjes af: 3 – 1. Voor rust toonde Alcides nogmaals aan het betere van het spel te hebben. Weer was het Dennis die met een prikkertje de bal voorbij de keeper van De Weide in de verre hoek wist te plaatsen: 4 – 1. Met deze stand werd de rust bereikt.In de pauze zat de groep er ontspannen bij. Na een korte evaluatie en vooruitblik werd de spelersgroep gewezen op de scherpte waarmee na de pauze het veld moest worden betreden. Niet het idee hebben dat de wedstrijd al gespeeld zou zijn.Niets bleek tegen dovemansoren te zijn gezegd. De technische staf van Alcides had nauwelijks de tijd om zich goed in de dug-out te nestelen voor de tweede helft, of de voorsprong van de geel-zwarten werd uitgebreid naar 5 – 1. Ryan Luyckx drong handig de zestien binnen en beheerst schoof hij de bal binnen. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. Alcides bleef namelijk aandringen en deze keer was het Soufian op aangeven van Olaf de Grip die duidelijk mocht maken dat onze B1 vandaag de betere was. Van buiten de zestien plaatste hij de bal links onderin buiten het bereik van de keeper in het doel: 6 – 1. Alcides had de smaak duidelijk te pakken en bleef op de helft van De Weide spelen. Olaf de Grip, tenminste we meenden te herinneren dat hij het was, maakte vandaag een heuse hattrick. Een balaanname op zijn borst werd vervolgd met een draai en een volley. Het schot vanaf de rand van de zestien eindige prachtig in de rechterbovenhoek: 7 – 1.

De snelheid waarmee Alcides de voorsprong uitbreidde deed stiekem de gedachten uitgaan naar de dubbele cijfers. Daar was tenslotte nog tijd genoeg voor. De Weide leek klaar voor deze afstraffing. Ook gezien door de effectiviteit waarmee Alcides te werk ging. Echter na deze goede fase liet Alcides, net zoals in de eerste speelhelft, het er in enige mate bij zitten. De wedstrijd was in de pocket maar doordrukken zou mooier zijn geweest. De Weide mocht het spel weer wat overnemen en verduidelijkte dit door snel twee keer te scoren : 7 – 3. De laatste tien minuten waren dan toch weer voor Alcides. De score had nog opgevoerd kunnen worden maar de precisie nam wat af. De keeper van de groen-witten kon een uitbreiding van de score enkele keren voorkomen waardoor er aan de stand niets meer wijzigde. Zodoende boekte vandaag Alcides B1 een duidelijke en terechte overwinning. Daarmee hield het de drie punten in de eigen pocket. De Weide kon daar vandaag te weinig tegenover zetten. Hun frustratie uitte zij in zeer onprettig taalgebruik naar de spelers van Alcides toe. Ook het aanbrengen van speeksel op een mooi geel-zwart shirt onderstreepte hun irritatie. Belachelijk natuurlijk. Naderhand is de leiding van De Weide hiervan op de hoogte gebracht en zij zouden dit ongepaste gedrag zeker opnemen met hun eigen spelersgroep.Dit doet natuurlijk niets af van het feit dat Alcides voor een groot deel van de wedstrijd een keurige pot team-voetbal op de mat legde, waarbij effectief om werd gegaan met de gecreëerde kansen.  Klasse mannen. Een duidelijk verdiende overwinning! Na afloop met elkaar er even op geproost. Wat mij betreft doen we dit vaker. Ook dat is teambeleving.Jammer dat we nu twee weken moeten wachten voor de volgende competitiewedstrijd. Het was natuurlijk beter om deze beleving mee te nemen naar de eerstvolgende. Echter zit er eerst nog een bekerwedstrijd tussen tegen Olde Veste B1. Een pittige klus maar in de voetballerij is niets onmogelijk en wie weet wat de beleving van vandaag doet met de wedstrijd tegen de gasten uit Steenwijk. Een goed voetballende tegenstander kan er ook voor zorgen dat het beste uit de opponent wordt gehaald. Dus……wie weet!