Alcides B1: Gehavend en strijdlustig

Op voorhand wisten we dat het een lastig klusje zou worden vandaag tegen Genemuiden B1. De heenwedstrijd wist onze B1 om te zetten in een overwinning, maar Genemuiden was de laatste tijd goed op dreef en had weten te winnen tegen koploper HZVV B1. Inderdaad, de ploeg waar Alcides B1 onterecht vorige week van had verloren. Het beloofde dus een spannende pot te worden. Echter Alcides B1 verscheen wel gehavend aan deze wedstrijd. Keeper Xander had aan de wedstrijd tegen HZVV een botkneuzing overgehouden en het was nog maar de vraag of hij vandaag wel acte de présence kon geven. Via de app had hij al laten weten hoe dan ook onder de lat te gaan staan. Top Xander! Daarnaast moest Joep jammer genoeg op het laatste moment afzeggen. Een klasgenoot meende een volleybal een trap te moeten geven juist op het moment dat Joep deze van de grond op wilde rapen. Een gebroken pink was het gevolg. Wederom stroomden diverse app-berichten via de ether binnen. In de eerste plaats in verband met alle beterschapwensen voor de geblesseerden, maar ook zeer opbeurende en strijdlustige berichten dat de heren spelers zich niet lieten leiden door welke vorm van tegenslag dan ook. Krachtig gesproken mannen. En zo gingen we op weg naar Genemuiden.

Het strijdperk bleek het hoofdveld. Een keurige mat, dus daar kon het niet aan liggen. Wel windje tegen in de eerste helft en een ietwat aangepaste opstelling aan Alcides kant. Genemuiden startte sterk en Alcides moest een stapje terug doen. Ondanks de onwennige posities voor enkele Meppelers weerden zij zich kranig. Toch lag de bal redelijk snel, na een kleine tien minuten spelen, ten voordele van Genemuiden in het netje. Xander probeerde het doel nog te verkleinen maar helaas bleek dat onvoldoende om de ingeschoten bal te weren: 1 – 0. Je zou verwachten dat Genemuiden nu vlot door zou stoten om Alcides al snel op de knieën te krijgen. Niets bleek minder waar. Het was juist onze B1 die het spel naar zicht toe trok en reeds enkele minuten later de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Echter werd de inzet van Soufian, na een goed opgezette aanval via de rechterflank, van de lijn gehaald. Aansluitend creëerde Alcides nog enkele mooie kansen maar jammer genoeg werden deze (net) niet doeltreffend afgerond. Waar het wachten leek op de gelijkmaker, was het dan toch Genmuiden die de voorsprong wist uit te bereiden. Ui t een cornerbal kopte zij raak: 2 – 0. Op slag van rust vergrootte zij de voorsprong zelfs nog met twee treffers, 3 – 0 n dus ook de 4 – 0, waarbij gezegd mag worden dat de laatste een erg fraaie was. Was daarmee de wedstrijd gespeeld? Dit lezende zou je vast denken van wel, maar ondanks deze tussenstand liet Alcides zich niet kennen en bleven zij dapper strijden voor elke meter en werden openingen gezocht om te komen tot de dikverdiende eretreffer. In de laatste paar tellen van de eerste helft kwam deze er ook. Spits Brecht dook de zestien in en zijn directe tegenstander probeerde hem het scoren te beletten. Dit lukte hem wel maar hij had hier een handsbal voor nodig. Helemaal terecht kwam de bal op de stip te liggen en deze verzilverde hij zelf: 4 – 1. Pauze.

Tijdens het ingecalculeerde rustmoment waren er enkele balende gezichten te ontdekken onder de heren spelers. Begrijpbaar maar hun inzet mocht zeker worden geprezen. Daarnaast had Alcides B1 in de tweede helft windje mee en met onze snelle aanvallers kon dit zeker nog wat opleveren. Opgewarmd en wel vertrokken de mannen dan ook weer strijdlustig naar het hoofdveld.

De tweede helft verliep wat grimmiger. Alcides bleef proberen om vooruit te voetballen maar voornamelijk aan Genemuider kant werden de duels wat feller, tot zo nu en dan over het randje toe,  uitgevoerd. Dit paste eigenlijk niet in het beeld van de wedstrijd maar het gevolg was wel dat er door de leidsman enkele keren geel getoond moest worden. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Ondanks dat hiermee getracht werd de wedstrijd door hem onder controle te houden, nam de irritatie hierdoor juist toe. Zelfs enkele supporters aan Genemuidense kant staken hun mening niet onder stoelen of banken. Vooral Boye en Xander moesten hun ergernissen aanhoren. Echt bijzonder want zij waren al helemaal niet betrokken bij de momenten waar een gele kaart werd getrokken. Het aantal getoonde kaarten nam zelfs dusdanige vormen aan dat in korte tijd zowel Alcides als Genemuiden met een mannetje minder kwamen te staan. Hoe het ook zij, Alcides bleef trachtten te voetballen ondanks de behoorlijke achterstand. Toch Genemuiden hoefde niet meer zo nodig en Alcides kon te weinig een vuist maken om de achterstand te verkleinen. De gastheren lieten Alcides wat meer komen en probeerden zelf met uitvallen nog enig gevaar te stichten. Na een goed half uur in de tweede helft waren zij daarmee nog een keer succesvol. Een snelle uitval over links werd bij de tweede paal doeltreffend afgerond: 5 – 1. Dit betekende dat Alcides weer mocht aftrappen. Vanuit die aftrap werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Jurre speelde, zoals het hoort, de bal lichtelijk in voorwaartse richting waarna Brecht in één keer uithaalde. Met deze lange-afstands-lob verraste hij de te ver voor zijn doel staande Genemuidense keeper: 5 -2. Met groot applaus werd dit doelpunt ontvangen. Zelfs de spelers en enkele supporters van Genemuiden konden het niet nalaten om hier aan mee te doen. Schoonheid mag dan ook worden beloond.

Uiteindelijk bleek dit ook de eindstand. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met verlies afgesloten maar ondanks dat was hiermee te leven. Genemuiden is simpelweg een sterke ploeg. Alcides weerde zich vandaag kranig en verdiend derhalve niets meer dan lof over de wijze waarop zij deze strijd vandaag zijn aangegaan. Behoorlijk gehavend en met enkele omzettingen bleven zij strijdlust tonen. Weliswaar geen punten maar het zorgde wel voor een beloning van twee doelpunten.

De winterstop zorgt voor een tijdelijke onderbreking van de competitie. Met vertrouwen kan Alcides B1 uitkijken naar de tweede seizoenshelft. De spelers hebben al geregeld laten zien over meer dan voldoende voetbalcapaciteiten te beschikken. Dit aangevuld met de afgelopen weken getoonde strijdlust, gaat het zeker nog tot succes leiden.

Jammer genoeg had de wedstrijd voor één Alcideaan nog een vervelende nasmaak. Mischa maakte vandaag onze selectie compleet en mocht het laatste deel van de wedstrijd zijn opwachting maken. Na enkele succesvolle verrichtte handelingen, zorgde een draaibeweging bij de zijlijn voor een zeer pijnlijke heupblessure. Door de verzorging van Genemuiden werd hij goed opgevangen, dank daarvoor, maar uiteindelijk moet hij met de ambulance het sportpark in Genemuiden verlaten. Enorm balen aangezien hij in het voorjaar ook reeds met deze blessure te maken heeft gehad.

Vanaf hier wensen alle betrokkenen van Alcides B1 je veel beterschap toe!

In januari 2016 pakken we de draad weer op. Voor nu allemaal hele fijne feestdagen gewenst en een heel goed, gezond, gelukkig en sportief 2016!!