Alcides B1 knokt zich naar een punt.

De pepernoten net achter de kiezen, de laatste stukjes chocoladeletters verorberd en met alle rijmschema’s nog in het achterhoofd, moest de focus op de wedstrijd tegen Genemuiden. Over het algemeen is het een goede tegenstander waar niet zo maar van te winnen is. Genemuiden B1 had een mindere start van de competitie maar de laatste paar wedstrijden wisten zij een aantal punten binnen te hengelen. Alertheid was dus geboden. Alcides B1 had voornamelijk maar één doel en dat was revanche nemen t.a.v. de wedstrijd van de week er voor. Tegen Urk gingen we toen flink het schip in. Tijd om dat recht te zetten en Genemuiden moest daarvoor de rekening gepresenteerd krijgen. Ondanks deze goedwillende drive was het toch Genemuiden die beter aan de wedstrijd begon. Alcides moest de eerste tien minuten achteruit. De tegenstander speelde  de bal wat gemakkelijker rond,en verschenen daardoor vaker in de Alcides-doelmond. Scoringskansen waren er nog niet, het heft zelf in handen hebben is meer wat onze voorkeur geniet. Na het eerste kwartiertje overleeft te hebben, kwamen de geel-zwarten beter in de wedstrijd. De duels werden feller gespeeld en ook het merendeel gewonnen. Alcides drong aan omdat zij meer grip kregen op het middenveld. Genemuiden bleef via de zijkanten met snelle uitvallen gevaarlijk. In dat opzicht moesten de Meppellers steeds op hun hoede zijn, wilden zij niet alsnog op achterstand komen te staan.Dit leek na een goede twintig minuten wel te gebeuren, maar het doelpunt meende de scheidsrechter af te moeten keuren. De vlag ging omhoog, omdat een speler van Genemuiden zich achter de laatste linie van Alcides bewoog. Een ieder kent deze regel wel, ook wel genaamd buitenspel.Alcides was wakker, zette meteen aan en voerde de druk op door verder vooruit te gaan verdedigen. Laatste man Stijn Theunissen wist daardoor in een vroeg stadium een dieptepass van Genemuiden rond de middenlijn te onderscheppen. Robin Klomp werd direct strak ingespeeld, die de bal een goed vervolg wist te geven op Olaf de Grip. Door middel van een flinke versnelling wist hij de achterlijn te bereiken. Robin sloot zelf keurig bij en riep om de bal op de rand van de zestien. De teruggelegde bal werd door hem netjes diagonaal binnengeschoten:  1 – 0. Zie hier het nut van aansluiten en het vervolg geven aan je eigen actie. Tijd om door te drukken want Genemuiden was op dat moment de onderliggende partij. Sven Kist kon wat vaker inschuiven waardoor we meerdere keren een mannetje over hadden op het middenveld.cKort voor de rust meende hij dit weer te kunnen te doen, maar in zijn gedrevenheid schoot de bal te ver van zijn schoen. Een speler van groen-wit, meende over te kunnen nemen het balbezit. Sven ging het duel aan met behoorlijk veel strijd, maar helaas de bal was hij kwijt. In plaats van de bal werd de tegenstander geraakt, de scheidsrechter vond dat door hem een opzettelijke overtreding werd gemaakt. Dat hij voor die actie een kaart moest incasseren, was niet geheel verwonderlijk. Wel dat dit een rode was.(zie onderstaande foto) Volgens velen werd Sven hier te zwaar gestraft. Vooral omdat spelers in voorgaande vergelijkbare situaties geen kaart werden getoond. Kort voor de rust stond Alcides dus plots met tien man. De laatste tellen werden uitgespeeld waardoor met een kleine voorspong de kleedkamer kon worden opgezocht. Pauze. In de rust moesten we noodgedwongen de veldbezetting omzetten. Voor de tweede helft de mouwen maar eens ver opstropen. Wilde Alcides B1 vandaag de punten in huis houden, moest er voor en met elkaar gewerkt worden.

De tweede helft toonde vooral een één-richtings-verkeer richting het doel van Alcides. Het was goed zicht- en merkbaar dat Genemuiden een mannetje over had. Gezegd moet worden dat de Alcideanen zich de ram-bam werkten om de voorsprong vast te houden. Met lange ballen en countervoetbal probeerde zij er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen. Dat lukte met tijd en wijlen waardoor Genemuiden niet blind naar voren op kon stomen.Vele doelrijpe kansen wist Alcides onschadelijk te maken, maar uiteindelijk kon toch niet worden voorkomen dat Genemuiden op gelijke hoogte wist te komen. Een voorzet van links werd ongelukkig geraakt door een verdediger van Alcides waardoor de bal achter de eigen keeper Roël in het doel verdween. Nog een goed kwartier te spelen, en de vraag rees of Alcides deze wedstrijd nog kon overleven. Genemuiden bracht een spits erbij meteen, waardoor Alcides achterin moest gaan spelen één – op – één. De druk nam toe mar diverse aanvallen konden nog onschadelijk worden gemaakt, echter één schot kon onvoldoende worden gekraakt. Een van richting veranderd schot, bezegelde dit vandaag het Alcideaanse lot? Kort onder de lat sloeg de bal onhoudbaar voor Roël binnen: 1 – 2. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Toch Alcides perste er nog een klein offensiefje uit. Genemuiden moest een paar keer aan de noodrem trekken wat hen ook enkele gele kaarten deed opleveren. Daarnaast begon de scheidsrechter ook steeds meer invloed uit te oefenen op de wedstrijd doordat hij zeer bijzondere en verrassende beslissingen ging nemen. Niet altijd ten nadele van Alcides. Zo ook bij een uitval van Alcides, waarbij Ruben Zanting met de rug naar het Genemuider doel werd aangespeeld. Ruben viel daarbij achterover wat voor de scheidsrechter voldoende was om de bal op de elf meter te leggen. Dit buitenkansje werd door Olaf de Grip, uiterst koel benut vanaf de stip.Zo zat het Alcides even goed mee, de stand was weer gelijk en wel: 2 – 2. Niet veel later kreeg Alcides zelfs de kans om weer op voorsprong te komen. Met een strak uitgevoerde counter kwam Ruben oog – in – oog te staan met de keeper van Genemuiden. In zijn haast schoot hij met links, wat de bal naast het doel deed verdwijnen. In de laatste paar minuten probeerde Genemuiden het nog een keer. Alcides ging verdedigend tot het uiterste en moest dit bekopen met een vrije trap net buiten de zestien. Keeper Roël wist met een prachtige snoekduik de bal uit de voor hem rechter-bovenhoek te rammen.Het bleek ook meteen het laatste wapenfeit, en daarmee zat er op de wedstrijd-tijd. Genemuiden had op meer gehoopt, maar doordat Alcides de mouwen flink had opgestroopt, wisten zij toch nog een punt te behalen, wat voor de gasten was enorm balen.

Volgende week maar dezelfde strijdlust laten zien want dan moeten we naar koploper DZOH. De laatste voor de winterstop en het zou heel fraai zijn als we op aangename wijze de eerste competitiehelft van dit seizoen zouden afsluiten. We gaan het zien en meemaken. Zie Foto's