Alcides B1 oefenend naar de winst

Nadat door wisselende weersomstandigheden de eerste oefenwedstrijden werden afgelast, konden vandaag de voetbalschoenen dan toch worden aangetrokken. Nieuwleusen B1 was zo vriendelijk geweest om naar Sportpark Ezinge te komen voor een oefenpot tegen Alcides B1.

De laatste paar trainingen waren de mannen goed bezig geweest en het zou dan mooi zijn als zij hetzelfde spelbeeld en voetbalbeleving zouden laten zien.

Vanaf de eerste paar tellen liet Alcides B1 er geen gras overgroeien. Meerdere keren werd voortvarend de aanval gezocht. Het leverde weliswaar nog geen doelpunten op maar de drive was zichtbaar. Hier en daar moest het nog ietsje zuiverder. Daarom is het ook lekker als door middel van dergelijke oefenwedstrijden hier aan gewerkt kan worden. Op voorhand waren er enkele afspraken gemaakt om meer en sneller naar voren te kunnen spelen. Gedurende het spelletje werd dat gedurende de eerste helft steeds beter uitgevoerd. Het eerste doelpunt was daar dan ook een mooi voorbeeld van. Na een kleine twintig minuten liet Alcides een heerlijk stukje combinatievoetbal zien. Over meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk op de linkerflank bij Hassan. Met een beste voorzet wist hij de opkomende Boye te bereiken, die vervolgens op zijn beurt met een sluw kopballetje de inlopende Robin de kans bood om de eerste binnen te jassen. Dit laatste voerde Robin dan ook keurig en vol overtuiging uit: 1 – 0. Teamresultaten mogen gevierd worden door het team. Terecht dat alle spelers met elkaar even van dit moment genoten. Zelfs keeper Xander nam hiervoor de moeite om even de oversteek naar de andere speelhelft te maken. Top! De daarop volgende tien minuten bleef Alcides het spel beheersen en tevens overheersen. De bezoekers hadden meer middelen nodig om te voorkomen dat Alcides de voorsprong zou gaan uitbreiden. Op de rand van de zestien werd een goed lopende aanval op onreglementaire wijze gestuit. Jurre en Marnix positioneerden zich bij de bal. Eerstgenoemde schoot vervolgens de bal heerlijk binnen in de rechterbovenhoek: 2 – 0. Daarna ging het snel. Na goed en wel afgetrapt te hebben, werd na balverovering direct geopend naar de linkerflank. De voorzet die volgde kwam bij de tweede paal op het hoofd van Joep. Met een nette knik, die volgde op een lang verlengde zweeffase, verdween de bal tussen de palen: 3 – 0. Waar Alcides de kans kreeg om in korte tijd over Nieuwleusen heen te walsen, namen de heren spelers het laatste deel van de eerste helft wat gas terug. Nieuwleusen wist er meerdere keren goed uit te komen. Eén van deze keren werd beloond met een doelpunt door de rappe linkerspits: 3 – 1. Alcides was weer wat wakker geschud en ging weer over tot een beter teamspel. Soufian stond aan de basis van het vierde doelpunt van de Alcideanen. Zijn voorwaartse bewegingen werden onderbroken door een overtreding. Slim nam hij de vrije trap snel, door de bal mee te geven aan de opstomende Hamza. Met een heerlijke strakke schuiver schoot hij de bal diagonaal in de linker verre benedenhoek binnen: 4 – 1. Voor de pauze wist Nieuwleusen alsnog de afstand in doelpunten te verkleinen tot twee. Op het middenveld leed Alcides balverlies. Het coachen van elkaar werd hier even nagelaten waardoor Nieuwleusen na balverovering met een beste dieptepass hun spits vrij wist te zetten voor keeper Xander. Hij kwam wel uit maar kon niet voorkomen dat door middel van een lob de bal achter hem in het doel verdween: 4 – 2. Niet veel later kon de kleedkamer worden opgezocht.

De thee werd warm ontvangen. De waterige omstandigheden zorgde voor redelijke frisse lichaamstemperaturen. Na een goede evaluatie werd er begonnen aan de tweede helft.

Alcides nam het heft direct na de aftrap weer in handen. Na enige tijd wist Jurre ver door te dringen in de verdediging van Nieuwleusen. Waar het leek dat hij vast zou lopen, zocht hij de combinatie op de rand van de zestien. De hieruit voortkomende pass leek te diep en onbereikbaar. De uitkomende keeper dacht de bal voor het oprapen te hebben, maar Jurre zette flink door en met een sluwe sliding wist hij Brecht te bereiken die aansluitend de bal netjes binnen schoot: 5 – 2. In de loop van de tweede helft kwam Nieuwleusen er wat vaker uit. Vooral door enkele snelle counters. Daar kregen zij ook de ruimte voor doordat Alcides met de linies zo nu en dan te ver uit elkaar kwam te spelen. Daar waar we getraind hadden op snel en goed aan- en bijsluiten, wat in de eerste helft best goed ging, lukte dit in de tweede helft ietwat minder. Ondanks dat bleef Alcides de betere ploeg. Dit werd nog eens benadrukt door het verder uitbreiden van de voorsprong. Vanuit een goede vrije trap van Jurre richting de tweede paal, werd de bal door Souffian tegen de deklat gekopt. Hassan was attent en schoot de rebound binnen:  6 – 2.  Tegen het eind van de wedstrijd deed Nieuwleusen nog iets terug door hun snelle, sterke en handige spits: 6 – 3. Hiermee was het nog niet gedaan. Kort voor het eindsignaal kwam de uiteindelijk uitslag tot stand. Souffian hoopte dan toch zijn doelpuntje mee te pikken. Zijn schot wist de keeper te pareren maar ook nu was Hassan alert en wist hij wederom de rebound te verzilveren: 7 – 3.

Een mooi en effectieve oefenpot. Goed spel met een lekker stukje voetbal- en teambeleving. Het aan- en bijsluiten waarbij de linies korter op elkaar moet blijven spelen over de gehele wedstrijd, is nog even een dingetje. Een leermomentje waar we de aankomende oefenwedstrijd nog op kunnen insteken voordat de tweede helft van de competitie weer van start gaat. Met zo’n groep gedreven voetballers hebben we hier alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen

Van de week pakken we de trainingen weer op en dan zaterdag naar Zwolle om te gaan spelen tegen een interessante tegenstander genaamd SVI B1.