Alcides B1 pakt op eigen kracht de derde periode.

………..en dan staat al weer de laatste competitiewedstrijd op het programma, en wat voor eentje. Vandaag mocht de B1 aantreden tegen het altijd lastige Genemuiden. De thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel waar de tegenstander van vandaag niet zo tevreden over was. Gefrustreerd verlieten zij toen het veld. Op voorhand leek het al een beladen wedstrijd te worden. Daar komt bij dat wij te maken kregen met de scheidsrechter die ook onze wedstrijd leidde tegen HZVV. Hij trok toen meerdere keren  de gele kaart en kwam niet al te zeker over. Hiervoor moesten we wel op onze hoede zijn. Hoe het ook zij, het belangrijkste doel voor Alcides was om de wedstrijd te winnen zodat er een plekje geklommen werd op de ranglijst maar bovenal de derde periodetitel kon worden binnen gehaald. Het zou een mooi resultaat zijn ter afsluiting van dit seizoen.

Met enige vertraging werd er aan de wedstrijd begonnen. De scheids was niet geheel tevreden over het veld, maar daar hadden we het vandaag allemaal maar mee te doen. Al vroeg in de wedstrijd was zichtbaar dat Alcides B1 de betere ploeg was. Mocht er in zekere mate combinatievoetbal mogelijk zijn op het hotse-knots-veld, dan waren de Meppelers die dit het beste tot uitvoering wisten te brengen. Het leverde onze B1 in korte tijd al enkele kansen op maar hieruit was scoren nog niet mogelijk. Genemuiden bleek niet goed in staat om vanuit de achterste linie opbouwend te voetballen. Ook veroorzaakt doordat Alcides hen daarin storend het erg lastig maakte. Het overwicht werd na een goed kwartier uitgedrukt door Ruben Zanting. Waar hij in eerste instantie met een schot de lat raakte, deed hij dit binnen een minuut nogmaals maar dan koppend. Een voorsprong zou niets meer dan terecht zijn geweest. Echter tot ieders verrassing was het Genemuiden die op voorsprong kwam. Vanuit één van hun schaarse aanvallen ondernamen zij met een hobbel-de-bobbel schot een doelpoging. Keeper Roël ging keurig naar de goede hoek maar vlak voor hem stuiterde de bal zeer eigenaardig op en verdween over hem heen in het doel: 1 - 0. Daar waar onze B1 de voorsprong al meer dan verdiend had, stonden we plotsklaps op achterstand. De Alcideanen lieten het er niet bij zitten. Direct na de aftrap werd de aanval weer ingezet. Zo werd Olaf de Grip keurig in de diepte aangespeeld. Dwars door het centrum ging hij alleen op de keeper af. Jammer genoeg wist hij de keeper niet te passeren en bleef onze B1 tegen een 1 – 0 achterstand aan kijken. Kort voor de rust zette Alcides niets meer dan de terechte gelijke stand op het scorebord. Nu was het Ryan Luyckx die door het centrum oog in oog kwam te staan met de Genemuider goalie. In eerste instantie kreeg de keeper er nog een hand achter maar in de rebound scoorde onze spits alsnog: 1 – 1. Aansluitend kon de kleedkamer worden opgezocht.

Onder het genot van de gebruikelijke thee, werd Alcides B1 gewezen om meer rust in het eigen spel brengen en zorgen voor voldoende beweging zonder bal. Op deze wijze moest Genemuiden te kloppen zijn.Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Vanuit de Meppeler aftrap wist Alcides vanuit de eerste aanval op voorspong te komen. Dennis Hammiga werd over links weggestuurd. Kort voor de achterlijn leverde hij een voorzet op maat af. De inlopende Ryan Luyckx wist de bal in de lange hoek binnen te knikken: 1 – 2. Na een kleine tien minuten bereidde Alcides de voorsprong uit. Van net buiten de zestien kon Olaf de Grip aanleggen. Zijn ietwat licht getoucheerde schot, bleek niet te pareren door de keeper van Genemuiden: 1 – 3. De wedstrijd leek daarmee in een vroeg stadium in de tweede helft gespeeld. Genemuiden probeerde vervolgens meer van hun eigen doel af te voetballen. Dit bracht hen enkel twee schotkansen maar Roël wist deze op zeer vakkundige wijze duikend te keren. Alcides hoefde niet meer zo nodig en Genemuiden kon het niet. Alcides kwam met een paar snelle uitvallen er nog enkele keren goed uit. De score werd er echter niet mee uitgebreid. Jammer was het wel dat in de laatste paar minuten twee Alcideanen nog tegen een gele kaart aanliepen. Beide prenten waren zeer twijfelachtig. Het onderstreepte meer de eerdere genoemde onzekerheid van de scheids, die op deze manier zijn aanwezigheid teveel wilde laten gelden. De overwinning voor Alcides B1 kwam er niet meer door in gevaar, zodat door deze winst onze B1 wist te stijgen naar een vierde plek op de eindranglijst en tevens de derde periodetitel in de wacht wisten te slepen. GEFELICITEERD met dit mooie resultaat mannen!

Daarmee werd het seizoen in competitieverband afgesloten. Voor de B1 een keurig en ook goed resultaat. Daar waar we in het begin van het seizoen wat moeizaam op gang kwamen, werd na de winterstop de draad goed met elkaar opgepakt. Het leverde de heren een goede serie op waarbij onze B1 negen wedstrijden achtereen niet te kloppen bleek. Als extra beloning werd op geheel eigen kracht de derde periodetitel binnen gehaald. Iets waar wij met zijn allen enkel en alleen tevreden over kunnen zijn. Wat de nacompetitie ons ook gaat opleveren, ik ben van mening dat we als technische staf trots mogen zijn op de resultaten geleverd door de heren spelers van de B1. In dat opzicht kan het seizoen niet meer stuk en kunnen  we met opgeheven hoofd de nacompetitie in. Aankomende zaterdag spelen we daarin de eerste wedstrijd op eigen veld. Hoe laat en tegen wie is op dit moment nog niet geheel bekend. Houd het Alcides-programma daarvoor goed in de gaten en kom ook nog even genieten van dit B1 nu het nog kan. Zie foto's