Alcides beleeft makkelijke middag

Alcides heeft goede zaken gedaan door Zondagmiddag met 5-0 te winnen van TVC'28. Daarmee drukte het de Tukkers vaster op de laatste plaats en nam het afstand van de onderste plaatsen in de eerste klasse E.
De basis voor de eenvoudige overwinning werd gelegd in de eerste helft en kreeg al vroeg zijn vorm. Sander Boekholt miste na drie minuten een strafschop, maar de rebound was voor Jermain Wobbes. Die voorsprong werd na een kwartier uitgebreid met een geweldige treffer van Frank Fokke, gevolgd door een subtiel lobje van Ryan Luyckx vlak voor het einde van de eerste 45 minuten.
Alcides komt niet in de problemen
Na rust gebeurde er niet zoveel. Beide teams kwamen niet veel meer voor de vijandelijke goal en Alcides kwam geen seconde in de problemen. Het slotakkoord was voor Peter Fokke met een kopbal en Eric Jan Lijzen met een lucky: 5-0.
'Gescoord op de goede momenten'
Alcides-trainer Casper Goedkoop was tevreden na de 5-0 zege van zijn ploeg op het povere TVC’28. 'We zijn bezig met een proces, voetbaltechnisch kan het nog beter, maar we hebben op de goede momenten gescoord. Bij de Meppelers stond Bas Sibum voor het eerst in de basis. De oud-prof is weer fit en liet zich na een uur spelen vervangen.
Bron: Meppelercourant.nl.