Alcides C1 - CVVO C1 20-09-2014

Alcides moest aantreden tegen CVVO vandaag om 13:00 uur op sportpark Ezinge.
Met oog op vorig seizoen werd deze tegenstander door staf en spelers toch wel enigszins gevreesd. Vorig seizoen waren het min of meer 2 kansloze nederlagen tegen deze tegenstander.
Hoe anders kan het, het seizoen erop zijn dan. We begonnen sterk met goed positiespel en heet duurde niet lang of de 1-0 stond op het scorebord. Daarna werd Cvvo toch wel dreigender en deed in deze periode niet voor ons onder. Door knullig uitverdedigen van onze achterhoede kwam de spits van Cvvo in scoringspositie, en met een droge knal verschalkte hij onze keeper. We moesten weer opnieuw beginnen.
En dat deden we weer met veel dadendrang naar voren! Na zo`n kwartier spelen kregen we kans om te scoren en dat lieten we dan ook niet na. Tot dat moment was het een toch min of meer gelijk opgaande wedstrijd. Na de 2-1 volgde heel snel het derde en vierde doelpunt. We kregen nog wel wat mogelijkheden maar wisten voor rust niet meer te scoren.
Tijdens de thee werd er geopperd geconcentreerd te blijven en geen kansen weg te geven. En als er dan nog 2 doelpuntjes bij komen is het prima. Er werd in de rust 3x gewisseld, en die pakten ook weer heel goed uit. Het duurde even voordat we weer konden juichen maar toe de eerste er 1 maal weer in zat ging het snel. Ondanks het benauwde weer bleven gretig en met een hoog baltempo de tegenstander te lijf gaan, wat resulteerde in een paar hele mooie aanvallen. Zeker de 7-1 was een klassiek voorbeeld van 1x raken achterlijn halen terug leggen en scoren.
De scoreverloop werd vlak voor tijd geëindigd op 8-1.

Deze hebben we weer in knip. Maar volgende week hebben we weer een nieuwe tegenstander in de naam Flevo Boys, en zullen we weer net zo geconcentreerd en fel moeten zijn als vandaag.

Einduitslag 8-1