Alcides C1 - KZC C1

25-10-2014
Vandaag stond de wedstrijd tegen KZC op papier voor onze mannen.
De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte ivm het overlijden van een jeugdtrainer van KZC.
Iets over 13:00 uur konden we dan beginnen, nadat we van helft gedraaid hadden, zou wel met de wind te maken hebben gehad, dan beginnen met de wedstrijd. De bal werd door ons in het spel gebracht, en we gingen even naar achteren om te kijken hoe KZC zou staan. Men liet ons de eerste opbouw verzorgen, en nadt we de middenvelders zouden inspelen zou er druk komen, prima onze verdedigers lieten dan ook in het begin het balletje rondgaan achterin en daar waar kon werd het midden ingespeeld. Een prima opbouw.
KZC liet vanaf het begin zien dat de lange bal hun wapen was van achteruit het midden overslaan en gelijk de spitsen aan het werk zetten. Dit was voor onze achterhoede zeker in het begin even opletten maar er kwam hier geen gevaar uit voor ons doel. Echter kregen wij steeds meer met goed combinatievoetbal de overhand en dat resulteerde na een kwartier spelen dat de verdediging van Kzc een overtreding nodig had op rand 16 meter. Deze vrij bal werd opgeëist door onze aanvoerder vandaag, en met een bekeken bal in de rechterbovenhoek liet hij de prima keepende keeper van KZC kansloos, 1-0.
Zoals al gemeld kregen we op het midden veld steeds meer de grip op het spel en werd ervan daaruit goed gecombineerd naar voren, en kon het niet naar voren werd er niet getwijfeld om de naar achter te spelen en zodoende weer ruimte te creëren naar voren.
Dit resulteerde een paar aardig kansen, maar helaas konden we net niet doordrukken. Echter na 25 minuten kwam de bal op heerlijk hoogte voor 1 van onze middenvelders enmet een vlammend schot(volley) schoor hij de bal kansloos voor de keeper tegen de touwen, 2-0. In de laatste 10 minuten voor de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld, Alcides vlot combinerend, en KZC dat naarstig met lange ballen op zoek ging naar hun spitsen. Vlakvoor rust werd onze linksbuiten op avontuur gestuurd door onze prima spelende laatste man, en hij trof doel met een prima beken schot met curve( of was het een voorzet?)  in ieder geval ging de bal tegen de touwen en was de ruststand 3-0.
In de rust bleek iedereen blij en dacht dat de wedstrijd wel gespeeld was, echter werd er ter recht opgemerkt dat we al eens eerder tegen kzc met 3-0 voor stonden met rust, maar dat de einduitslag 3-3 was geworden, dus nee niet verslappen rug rechten, en na de rust weer de draad oppakken waar we gebleven waren.
Er werd in de rust 2 keer gewisseld, bij Kzc was ook gewisseld.
Maar het bleek dat met name KZC toch iets getergde de kleedkamer uit kwamen dan wij.
Met name de fysieke arbeid die een aantal spelers van KZC aan het licht bracht waren wij toch een beetje vanonder de indruk. Onze kleinst man werd getorpedeerd door een van KZC wat hem op een gele kaart kwam te staan. Leverde dit veel kansen op voor gasten, neen is het antwoord. Wel een schotkans vanaf de 16 en ja die vliegen soms binnen zo ook deze. Onhoudbaar voor de keeper die er nog net zijn vingertoppen aan kon krijgen ging de bal in het net. 3-1 stand en het was weer een wedstrijd.
De tegenstander ging met 2 spitsen voetballen en een versterkt middenveld, om onze middenvelders in toom te houden. Daar zetten wij tegenover dat we een verdediger eraf haalden en een middenvelder erbij zetten zo was het midden toch weer veelal voor ons.
Echt uitgespeelde aanvallen leverde dit niet meer op wel wat mogelijk heden voor ons maar meer dan dat werd het niet.
We hebben een prima eerste helft gezien tegen een toch goede tegenstander.
Volgende week wacht de Weide C1 op ons in Hoogeveen.