Alcides D3 boekt terechte overwinning

Het was weer zaterdag, het was weer heerlijk weer en we mochten weer de wei in. Giethoorn D1 was in Giethoorn de tegenstander. Vorige week een nul-nulletje tegen Flevo Boys, terwijl er veel meer in zat, we wilden dus wat recht zetten vanmorgen. Donny was aanvoerder, want hij was tegen Flevo Boys 'Man of the Match'.

We waren mooi op tijd en na een prima warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. Helaas was er geen scheidsrechter want die floot nog op een ander veld zo bleek en zou zich pas de tweede helft melden. Op zich erg jammer want het bleek een heel goede scheidsrechter. De eerste helft floot één van de ouders en dat was ook goed.

Met een kwartier vertraging begonnen we dan toch... En hoe? Prima positiespel leidde meteen al tot een aantal goede kansen voor de mannen in het geel-zwart. Maar net als vorige week, gingen ze er niet in. De keepster van Giethoorn pakte bijna alles. Schoten van Jan-Willem, Anthony, Mohammed, Jorn en Donny werden gepakt of naast of over getikt. Devano poeierde vanaf twintig meter de bal knalhard richting de goal en de keepster was eindelijk verslagen, maar nu stond de paal een doelpunt in de weg. Wat een pech toch.
Giethoorn kreeg aan de andere kant geen enkele kans en dus gingen we vandaag met opnieuw de brilstand rusten.

Na de pauze zij we altijd minder sterk dan voor de pauze. Onze manier van spelen met veel druk naar voren vergt veel van de mannen, maar vandaag lukte het om ook in de tweede helft volop druk te houden en een puike wedstrijd te blijven spelen.
Opnieuw kregen we aantal goede kansen, maar opnieuw pakte de keeper alles. Issam en Anthony konden alleen op de keeper af, maar beiden zagen een uikomende verschijning te snel op zich af komen om te kunnen scoren. Even later overkwam Jan-Willem hetzelfde.
Vlak voor tijd viel dan toch de bevrijdende goal. Anthony speelde de bal richting de goal waar Elzo klaar stond om bekeken de op het verkeerde been staande sluitpost van Giethoorn D1 te verschalken. Eindelijk 0-1, wat een blijdschap.
Het was meteen de eindstand, want een paar minuten later floot de scheidsrechter af.

Onze verdediging mag nog een groot compliment gemaakt worden, want Crijn, Thijmen, Thomas, Amin en Devano hebben werkelijk de hele wedstrijd geen kans weggeven, daarmee de aan zijn duim geblesseerde Luuk gelukkig veel rust gunnend.

'Man of the Match' was Devano en hij is dus volgende week aanvoerder.