Alcides doet aan publieksbinding

Half dozijn treffers tegen Germania

Alcides heeft jongstleden zondag het thuispubliek getrakteerd op een ware voetbalshow.
Na een voorbereiding waarin de resultaten op z'n minst wisselvallig te noemen waren en de vroegtijdige uitschakeling in de beker waren de verwachtingen van het 400 man sterke thuispubliek niet al te hoog.
Maar precies op het moment dat de selectie van trainer Eduard Lindeboom er moest staan, stond deze er ook, en hoe.

Alcides begon geconcentreerd aan de wedstrijd en wist Germania meteen onder druk te zetten. Toch was het eerste kansje van de wedstrijd voor de gasten uit Groesbeek na weifelend optreden van Bas Van Wegen, die verder een goede partij zou keepen.
Alcides schrok even en zocht vervolgens weer de aanval. Eric-Jan Lijzen testte de reflexen van doelman Rick Deenen die op dat moment nog uitstekend waren.
De grootste kans in de beginfase was daarna voor Germania. Wesley Deenen, die als één van de weinige Germanianen een ruime voldoende scoorde, speelde op rechts z'n directe tegenstander uit en gaf de bal panklaar voor het inkoppen, maar de inzet van Kleijnen verdween naast de paal.

Na 22 minuten viel de inmiddels wel verdiende treffer voor Alcides, een hard schot vanaf rechts werd door de Germania sluitpost niet goed verwerkt, waarna Yannick Kaluzi de bal binnen 'prikte'.
Vijf minuten later poeierde Eric-Jan Lijzen de 2-0 binnen, tevens de ruststand.

Na de thee nam Alcides meteen weer het heft in handen, een geniale actie van Roy Visscher in de 50e minuut, waarbij hij z'n directe tegenstander te kijk zette, betekende de 3-0 en de beslissing in de wedstrijd.
Het publiek ging er nu echt voor zitten en terecht. Alcides legde de ene na de andere mooie aanval op de mat, waarbij uitblinker Yannick Kaluzi als aanspeelpunt fungeerde, soms kaatsend, soms het spel verdelend.

De mooiste goal van de wedstrijd viel in de 55e minuut en kwam op naam van Björn Zwikker, die zichzelf vrij speelde en een steekpass leek te gaan geven, maar de doelman van Germania voor z'n doel zag staan en daarna besloot de keeper te verschalken met een lobje. Na afloop gaf de middenvelder aan "ik wist al dat de bal er in zou gaan, toen die m'n voet verliet liep ik al juichend weg, ik heb de bal niet eens het doel in zien gaan".

Maar de koek was nog niet op. Uit een voorzet van Roy Visscher wist Rik-Jan De Groot de 5-0 binnen te koppen waarna het slotakkoord voor 'man of the match' Yannick Kaluzi was.

Alcides liet zondag zien dat wanneer het als collectief speelt het over een zeer goede selectie beschikt. Opvallend was dat de beide aanvallende middenvelders en de drie spitsen allemaal scoorden vandaag.

Een mooie 6-0 overwinning op Germania en een heerlijk begin. Afgelopen twee seizoenen begon Alcides immers met verlies.
Zaterdag wacht een pittige tegenstander, SWZ BOSO Sneek. Die ploeg verloor zondag en zal er dus op gebrand zijn de eerste punten van het seizoen te pakken. Aan Alcides om dit te verhinderen en om deze heerlijke wedstrijd een vervolg te geven in Sneek.

Opstelling Alcides: Van Wegen, B. Sparenberg (Reijnen), Blokzijl, Assenberg, Kakassa (Takens), Bosman, Lijzen, Zwikker, Visscher (Van der Tuuk), Kaluzi, De Groot.

Klik hier voor de foto's van Pieter Reinink