Alcides E2 neemt revanche op Dwingeloo E1

We wisten het nog goed, uit tegen Dwingeloo E1. Te laat aankomen, knollenveld, de lijnen onzichtbaar en heel veel pech. Tijd voor revanche.  In Hoogeveen hebben we laten zien dat we goed resultaat kunnen behalen, met een puike 3-5 overwinning.

Onze trainers Sven en Jasper voerden dit keer het woord in de kleedkamer en langs de lijn. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Potman. We kwamen op het veld gelijk goed uit de startblokken, vastberaden om te winnen. Via de linkerkant volgden een aantal goede aanvallen en via goed voetbal kwamen we vlot op 1-0 door een goal van Fahno.
Dwingeloo kwam er ook gevaarlijk uit, maar Thijn stond goed te keepen. Via wederom goed positiespel kon bij een aanval over rechts Fahno de mee opgekomen Crijn vrij voor het doel zetten en zo maakten we 2-0.
De rest van de eerste helft leverde tijdens de optrekkende mist een boeiend gevecht op tussen beide ploegen. Via een goed opgezette aanval door Jurgen en Boyd, kon Kyan op doel schieten. Net naast. Ook Aaron vloog langs de zijlijn naar voren en trof het doel net niet.
Na aandringen van Dwingeloo, kwamen wij weer goed voor het doel. Het bleek in deze aanval een flipperkast voor de goal, maar Fahno Boyd en Kyan kregen de bal in niet in het doel. Voetballend waren we nu toch echt beter. Rust.

Na rust pakten we de draad gelijk op.
Spelend naar de grote supporter schare voor ons elftal achter het doel kregen we de smaak te pakken. Camiel maakte gelijk knap de 3-0 en door goed overspelen kreeg Fahno een grote kans. Ook Camiel schoot naast uit een knap genomen corner. Remco gaf een aantal goede passes van achteruit, maar de kansen bleven onbenut. Na een mooie schijnbeweging zette Camiel zichzelf vrij voor de keeper en schoot knap de 4-0 binnen. Dit keer liep de 2e helft als een trein. Kyan schoot uit een vrije trap nog net over en Boyd nog een keer op de paal.
Dwingeloo zette nu wat meer druk en het werd een tijdje druk bij Thijn voor het doel. Maar we hielden stand met z'n allen en Thijn bracht een aantal keer goed redding. Toch maakten wij er via Jurgen 5-0 van na een tweetal goede combinaties tussen Crijn en Kyan, kon de laatstgenoemde de 6-0 binnen tikken. Ook Jurgen en Fahno kregen nog goede kansen.
In ons eigen doel moest toch een aantal keren redding worden gebracht, omdat Dwingeloo echt wel wilde scoren. Uiteindelijk lukte dat uit een vrije trap, die we er allemaal bewegingsloos in zagen gaan, 6-1. Kort erna volgde het eindsignaal en zijn we trots op de revanche op Dwingeloo met een knappe en dik verdiende overwinning.

Volgende week krijgen we Staphorst E1 op bezoek.