Alcides E2 toont karakter

Het viel niet mee de afgelopen weken bij Alcides E2. Wel goed voetballen, maar te makkelijk goals tegen krijgen, waardoor de punten niet in de Alcides-zak terecht kwamen.
Vorige week speelden we een prima eerste helft, maar na een 1-1 ruststand kregen we toch nog een vette nederlaag aan de broek.
Daarbij waren er ook nog wat wisselingen in de groep. Julian ging ergens anders voetballen en dus kregen we versterking vanuit E4. Soms speelt Anthony mee en soms Elzo.

Vanmorgen ontvingen we Ruinerwold E1. Een fysiek grote tegenstander, maar niet een ploeg die heel fysiek speelt. Prima, want dat komt het voetbal bij de E-tjes alleen maar ten goede.
We begonnen erg goed aan de wedstrijd. Thijmen en Mohammed speelden in de verdediging en coachten hun medespelers voortdurend, "inzakken, terugkomen" klonk het regelmatig, heel goed mannen.
Op het middenveld liet Anthony zien een echte aanwinst voor E2 te zijn, sterk in de duels en een goed schot in de benen. Donny had mooie acties en mooie passes. Eén van die passes kwam bij Jorn, die zich goed vrij speelde en de bal loeihard en onhoudbaar achter de doelman van Ruinerwold knalde. Ook Lars had nog een fantastische volley in huis vanaf twaalf meter, maar die ging net langs de verkeerde kant van de paal.
We speelden daarna nog lekkerder, al liet Ruinerwold wel zien over een prima team te beschikken. Onze doelman Devano was gelukkig in vorm en zo gingen we met een 1-0 stand rusten.

Na de ranja leek het even dezelfde kant op te gaan als de week ervoor. Bijna vanaf de aftrap was het al 1-1. Een gigantische afstandspoeier van Ruinerwold vloog heel mooi de bovenhoek in, nou ja heel mooi voor hun dan.
Gelukkig gingen de Alcides-koppies niet naar beneden, maar werd er weer volop de aanval gezocht. Justin passte de bal op Jan-Willem die aan een solo vanaf rechts begon, drie man uitspeelde, naar het midden van het veld kapte en daarna de uitgekomen keeper verschalkte met een wippertje. We stonden weer voor (2-1).
Met nog een kleine zeven minuten te spelen werd het echter alweer gelijk. Vanuit een vrije trap viel de bal voor de Ruinerwold spits die door het midden de gelijkmaker erin prikte.
Nog geen minuut later was het weer een afstandsschot waardoor Ruinerwold zelfs op voorsprong kwam.
Zouden we dan ondanks ons goede spel toch nog gaan verliezen?
Jorn dacht daar toch iets anders over. Hij speelde zichzelf op het middenveld vrij, legde aan en pegelde daarna de bal in de winkelhaak van het doel....wat een GOAL!
Vlak daarna was het ook al weer afgelopen en gingen beide ploegen met een goed gevoel van het veld. Wat een mooie en sportieve pot voetbal vanmorgen.