Alcides E3-De Weide E2

Zwaar onterechte nederlaag Alcides E3

Vandaag stond de wedstrijd tegen De Weide E2 op het programma. Trainer Jan Willem was vrijdag met A1 vertrokken naar Berlijn en kon er helaas niet bij zijn. De leider Gerard Jan was er ook niet. We waren erg blij met de hulp van Sven als leider a.i. Genoeg over de staf. Belangrijker zijn de speler….

Kjeld en Julian waren afwezig. Kjeld lekker op vakantie en Julian Oord was gisteren op een spijker gaan staan en raakte daardoor geblesseerd. Ons team werd versterkt door 2 toppers vanuit F1. Jesse en Kimi waren al lekker vroeg in de kantine want ze stonden te trappelen van ongeduld.
De Weide  is 1 van onze directe concurrenten dus het zou mooi zijn als we 3 punten mee konden nemen naar Meppel.
De trainer had tijdens de bespreking 2 kreten opgeschreven en de jongens mochten het aanvullen.
Plezier maken en ……………….Winnen, riepen de boys in koor.
Lekker voetballen en…………….. samen spelen, klonk het over het veld.
Uiteraard kregen de jongens ook nog 2 opdrachten mee:
1. Vanaf de 1e seconde scherp zijn.
2. Vanuit de verdediging de middenvelders proberen in te spelen en door bewegen.
Dit was de insteek en  na de yell liepen de toppers het veld op. De jongens hadden hier goed naar geluisterd bleek later.
Vanaf de aftrap van de Weide waren onze jongens erg scherp. De bal werd veelvuldig veroverd en we lieten de Weide steeds minder aan de bal. Gelijk konden we gaan aanvallen. De middenvelders werden goed gevonden en de drie hoekjes vlogen ons om de oren. Goed verzorgd voetbal en het enige wat ontbrak was een goal. Deze kwam er echter in de 19e minuut. Jesse had de bal van Mees gekregen en zette op rechts goed door en kon de voorzet geven. Hij werd weggewerkt door de grote jongens van de Weide achterin maar niet goed genoeg. Tarik kreeg de bal voor de voeten en knalde de bal tussen iedereen door en daar had de goede keeper van De Weide geen antwoord in. Meer dan verdient werd het 0-1!
We konden niet de gehele 1e helft druk geven en we zagen dat de Weide alleen maar lange ballen speelden maar soms erg gevaarlijk door kwamen maar dit was pas aan het einde van de 1e helft. Helaas wisten ze uit die 3 spaarzame kansen een goal te maken. De ruststand 1-1.
In de rust spraken we af we dat we weer hetzelfde zouden beginnen als in de 1e helft met Kimi en Jesse in de wissel.

Het beeld in de 2e helft was het zelfde éénrichtings verkeer naar de goal van De Weide E2. Goed verzorgd voetbal. Geen lange ballen van onze keepers Julian maar opbouwen van achteruit. Het team groeit elke week en dat zagen we vandaag wederom. Combinatievoetbal leidde tot mooie aanvallen maar helaas bleek dat dit niet voldoende was. De Weide E2 wist met 2 hele goede voetballers voorin uit een counter toch nog te scoren.  Heel Hoogeveen bleek te juichen na het eindsignaal L maar iedereen wist dat dit een gestolen overwinning was want er was maar 1 ploeg die 3 punten verdiende en dat waren wij!
Goed en mooi gevoetbald, de bal veroverd met passie en enorm hard geknokt.  De wedstrijd gedomineerd maar met lege handen. De teleurstelling was er niet minder om. Het huilen stond de jongens nader dan het lachen.  Hoe is het toch mogelijk dat we hebben verloren. Dit is ook voetbal.
We waren wederom erg trots op de jongens. Als we zo blijven voetballen gaan we zeker nog punten pakken in deze Hoofdklasse dat kan niet missen…….
Jesse en Kimi bedankt voor jullie inzet! We hebben van jullie genoten.