Alcides E3 dwingt respect af



Het zat de mannen van Alcides E3 de laatste tijd niet mee. We zijn best wel hoog ingedeeld en spelen vaak tegen teams die fysiek ietsje verder zijn. Om die reden keerde Ingmar terug naar F1. Daarbij spelen we sinds de winterstop zonder vaste keeper omdat Kevin langdurig geblesseerd is.

Vandaag moesten we tegen de nummer drie van de ranglijst, Flevo Boys E3. We zouden een gastspeler van E4 meekrijgen, maar nadat deze niet kwam opdagen gingen we met zeven man naar Emmeloord.

We begonnen vandaag met Milan op het doel. Hij moest in de eerste helft twee keer vissen, maar liet ook zien iets van het talent van  z'n oom (Bert) te hebben meegekregen, want hij had een paar goede reddingen en pakte een knoerd hard schot zo uit de kruising.

Voordat we de twee goals tegen kregen waren we al op voorsprong gekomen. Jan-Willem gaf de bal voor aan Ahmed die koelbloedig de score opende.
Flevo Boys liet zien over een goede en fysiek sterke ploeg te beschikken, maar met onze vechtlust hielden we de schade beperkt.

In de tweede helft ging Jan-Willem keepen. Hij zou de nul houden en had een paar goede reddingen.
Alcides ging ondertussen steeds beter voetballen en kreeg ook kansen. Na tien minuten in de tweede helft was het raak. Een aanval over rechts, opgezet door Julian, waarna Sebas de bal goed voorgaf aan Milan die de gelijkmaker bekeken binnentikte.
We kregen ook nog kansen op de overwinning toen Tijmen voorgaf aan Milan, maar zijn schot ging net over. Ook Flevo Boys was een paar keer gevaarlijk uit vrije trappen, maar het bleef gelijk en dus was iedereen na afloop erg tevreden, vooral ook door de manier waarop we met z'n allen gestreden hadden. Stan was (weer) man of the match.

De penalties waren voor ons. We scoorden alle zeven onze penalty, terwijl Jan-Willem er twee stopte, of over keek.

Na afloop trakteerde de papa van Milan op patat met fris, dat hadden de mannen wel verdiend vandaag.