Alcides E3 – HZVV E2 Eindstand 4-3

13 september 2014

Dit seizoen is voor E3 vorige week alweer gestart. We zijn ingedeeld in dede Hoofdklasse 02. We weten al dat het een zwaar seizoen zal worden omdat de indeling een 1e jaars Hoofdklasse zou zijn, echter is dit niet goed gegaan want de KNVB heeft ook 2e jaars spelers in deze competitie toegelaten. Dit mag echter de pret niet drukken, we gaan er een super mooi seizoen van maken!
Vanochtend stond onze eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma. Julian Meyboom van E5 verdedigde vandaag ons doel. De tegenstander HZVV E2 uit Hoogeveen. HZVV had de eerste wedstrijd kansloos verloren van Heerenveen E2. Onze inschatting was dan ook dat we een gelijkwaardige tegenstander zouden treffen. Dit bleek ook zo te zijn. Onze jongen gingen zeer voortvarend van start, na een minuut hadden we al onze 1e corner gekregen. Ynze nam de corner heel goed en legde de bal precies op het hoofd van Tarik! De supporters stonden nog niet eens op de plaats en de 1-0 hing al in het net.
De eerste 10 minuten voetbalden we vooral tegen ons zelf, de bal sprong van de voet, bij een dribbel speelden we de bal net te ver vooruit waardoor ons befaamde combinatievoetbal nog niet te zien was. Na 10 minuten ging dit beter, we kregen de wedstrijd meer en meer onder controle. In de 14e minuut kregen we een schot van HZVV te verwerken, we konden  dit schot niet blokken en  Julian M twijfelde tussen naast tikken of oppakken. Helaas was het beide niet en rolde de bal achter de lijn. 1-1
In de 17e minuut nam de keeper van HZVV de bal verkeerd op de schoen waardoor Tarik zijn 2e doelpunt kon maken! 2-1 Vlak na de deze goal konden Julian en Kjeld een aanval opzetten, Kjeld draaide fantastisch bij zijn tegenstander weg en schoot op doel. De keeper kon dit schot keren.
We gingen steeds beter voetballen waardoor we ook weer meer kansen kregen. Tarik en Salmane speelden in de 22e minuut goed samen maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. 2 minuten voor de rust kregen we wederom een corner, Julian nam deze prima en wederom kon Tarik de bal inkoppen. Een ware hattrick! Dit was mede de verdienste van het hele team!
Rust: De ranja smaakte heerlijk en was ook meer dan verdiend!
De 1e 10 minuten van de 2e helft ging mooi gelijk op. Af en toe kansen voor Alcides en een paar voor HZVV. Doelpunten bleven uit. Timo had nog een mooi kans op de 4-1 door een afstandschot, helaas stond de keeper in de weg. IN de 11e minuut liet HZVV zien dat ze ook uit een corner konden scoren 3-2.
In de 15e minuut kwam er een prima voorzet van Dikkie vanaf rechts deze werd weggewerkt door HZVV maar niet goed genoeg. Julian Oord kon de bal oppakken en schoot op de goal. Onhoudbaar voor de keeper en de 4-2 stond in de boeken.
Omdat we erg ver vooruit bleven spelen kwam er op het middenveld balverlies waardoor HZVV uit een snelle counter toch nog 4-3 kon maken.
Hier bleef het gelukkig bij!
De eerste 3 punten zijn binnen en dit was meer dan verdiend! De verdediging stond wederom prima de aanval liep ook goed. Wat een heerlijk team dit Alcides E3. Ik ben trots op jullie jongens!