Alcides E3 - SVN E1


Alcides E3 mocht nadat ze een weekje rust hebben gehad en de week daarvoor met 1-3 te hebben verloren van de weide eindelijk weer aan de bak. Svn E1 stond op de planning, een geduchte tegenstander waar we al eerder tegen hebben gespeeld. Desalniettemin wisten al onze godenzonen precies op  tijd in de kantine te arriveren om hun vedettestatus toch waar te kunnen maken. De trainers hadden al een technisch overleg gehad hoe ze toch de geduchte centrale middenvelder ''floris'' aan te kunnen pakken. Na een goede warming up van alcides kant kon om 10 uur de wedstrijd beginnen met de volgende basis opstelling:

Julian Meijboom (1)                                                                                                       Dikkie Heuckeroth

Mees Jenema (4)                             Timo Paulissen (3)                                                   Kjeld van Eerten

     Julian oord (2)

Ynze Zeeman  (7)                            Tarik Mrabet Dahbi (8)

    Salmane el Kadouri (10)

Met dit ware sterrenensemble kon er toch zeker een stevige vuist worden gemaakt tegen Svn, de nummer twee van de ranglijst. Toch het genoegen van de trainers zat Floris nog op de bank. De wedstrijd begon goed en Svn wist totaal niet hoe ze kansen konden creeren door het verdedigingsduo Jenema a.k.a. David Luiz (vliegensvlug overal bij om het te corrigeren) en Paulissen a.k.a. Puyol ( de jonge telg uit de Paulissen familie die de duels altijd hard maar fair in gaat)  hielden het goed compact en zo stond het halverwege de eerste helft 0-0. Tot de eerste tegenslag volgde, Paulissen moest er af met een blessure. Zeeman a.k.a. Mertesacker vulde deze taak uitstekend in en zo bleef het goed staan daar achterin. Zo af en toe kwamen er wat kansjes voor Alcides maar het bleef bij speldenprikjes omdat schoten uit de befaamde tweede lijn werden gepakt door de keeper. De tweede tegenslag volgde, Floris kwam er in. Oord a.k.a. de Jong hield hem eerst nog goed in toom maar toen kwam hij er twee goed doorheen en legde hem uitstekend twee keer terug op een inlopende speler van Svn. Zo kon E3 met een 2-0 ruststand rusten wat redelijk geflatteerd was. De trainers GJ Paulissen en JW Beenen spraken de jongens toe dat ze nog genoeg kans maakten op de winst omdat er uitstekend werd verdedigd door de fenomenen uit de E3. Fashionable iets te laat begonnen de jongens aan de tweede helft. Tarik a.k.a. Affelay had een goede actie in huis gelijk aan het begin van de wedstrijd en Salmane a.k.a. Botaka liet ook een aantal technische acties over het veld gaan. De razendsnelle Heuckeroth a.k.a. Walcott raasde aan de rechterkant er overheen. Maar toen deed Floris weer even van zich spreken aan de kant van Svn. Met wederom het terugleggen van de bal na een goede actie waardoor er eenvoudig kon worden ingetikt door een speler van Svn. 3-0 Nou dit werd toch wel heel erg geflatteerd zo. Dus de mannen van Alcides moesten nu toch wel eens gaan scoren, al is het voor de eer. Ook de hordes met toeschouwers die toch wel graag later tegen hun kleinkinderen kunnen zeggen dat ze deze helden hebben zien voetballen wilden nog een doelpunt zien. Deze kwam er door de man die nog niet werd genoemd in het verslag. Van Eerten kreeg een voorzet ongeveer schuinlinks voor hem en verlengde hem vervolgens magistraal met de hak in de korte hoek. 1-3 was de einduitslag en hier zie je toch dat de nieuwe maraéle'tjes (mix tussen maradona en Pele) met de week beter gaan voetballen. Over de penaltyreeks viel niks noemenswaardig te zeggen alleen dat Meijboom zijn goal goed schoon hield. Deze meijboom a.k.a. cilissen was goed aan het meevoetballen en tikte de nodige ballen uit de goal.

Als team zijn de jongens de supporters dankbaar die altijd achter ze staan en zorgden dat de heren het koppie niet lieten hangen.

De vliegende reporter.