Alcides E5 – FC Oldemarkt E3

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen FC Oldemarkt E3 op het programma. We moesten het vandaag doen zonder Pien (Buikgriep) en Tim (Begrafenis) gelukkig was Julian bereid om zijn oude ploegmakkers te komen helpen, en Julian blijkt niet alleen goed te kunnen keepen….. maar hierover later meer. FC Oldemarkt stond helemaal onderaan maar bij het intrappen was al te zien dat ze toch de beschikking hadden over een paar “aardige” spelers. Dus van onderschatting van onze kant was geen sprake. Voor aanvang van de wedstrijd kwamen de scheidsrechters nog op de foto met onze sponsor van de Jas en wedstrijdbal. Deze werd aangeboden door L2 Vison ICT Diensten.

1e helft
Om 10:00 floot scheidsrechter Wout voor het begin van de match. In het begin ging het gelijk op FC Oldemarkt kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar Julian was goed uitgeslapen en had de bal klemvast. Uit een verre uittrap van Julian kwam de bal via Thomas terecht bij Boaz die had een goede actie aan de rechterkant en legde de bal panklaar voor Younes en die ramde de 1-0 tegen de touwen. Alcides kwam nu goed op stoom en vanuit een corner van Boaz was het Cas die de 2-0 in het mandje legde. FC Oldemarkt probeerde van alles maar het degelijke middenveld met Cas, Quinn en Olaf was de baas op ’t veld en achterin hadden Thomas en Mika de boel onder controle. Vanuit een mooie pass van Mika werd Younes in stelling gebracht en die kwam alleen voor de keeper en faalde niet 3-0 voor Alcides. Vlak voor rust werd het ook nog 4-0 een slim balletje van Quinn op Younes en die maakte z’n 3e van die ochtend 4-0.

2e helft
Boaz en Younes stonden klaar voor de aftrap en wachten ongeduldig op het fluitje van de scheids, ze hadden er blijkbaar zin in. Maar direct vanuit de aftrap was er een onderschepping van FC Oldemarkt en onze keeper Mika (gewisseld met Julian) moest tot het uiterste gaan om de bal te redden. Een goede uittrap van Mika kwam terecht bij Cas, die speelde de bal door op Boaz, die gaf hem diep op Julian en Julian keek goed en legde de bal terug op Boaz 5-0 een aanval uit het boekje. Mooi om te zien dat een oefening waar de laatste weken vaak op wordt getraind nu ook in de wedstrijd wordt beloond. Quinn onderschepte de bal en ging er vandoor aan de rechterkant via Julian kwam de bal terecht bij Cas en die wist wel raad met dit buitenkansje 6-0. En ja u leest het goed “via Julian” deze razende wervelstorm was helemaal los bij de 7-0 gaf hij de bal keurig op Younes en die schoot via de verdediger de bal binnen. Alcides speelde een puike partij, achterin was het rots in de branding Thomas die de boel onder controle had in de 2e helft kreeg hij gezelschap van Boaz en Quinn achterin. Het middenveld met Cas, Olaf was keurig in balans en voorin stond het dodelijke spitsenduo Julian en Younes. Een slim balletje van Olaf op Julian en die ramde de bal in het net en dat was 8-0, en ook de 9-0 kwam van de voet van Julian die de bal simpel langs de keeper tikte. Het publiek scandeerde 10, 10, 10 en ja hoor Younes gaf het publiek waar het om smeekte en legde de 10-0 in het mandje.

Al met al een prima prestatie van onze spelers en het voetbal wordt met de week beter. Hop naar volgende week dan wacht Ruinen E2 wederom een lastige tegenstander.  Als Alcides E3 nog wat scorend vermogen zoekt ☺ ik weet een keeper die het heeft.

Foto's van deze wedstrijd staan online in het fotoalbum: Alcides E5 - Oldemarkt E3.