Alcides E5 - Ruinen E2

Het is zaterdag 25 oktober en het team van Alcides E5 wordt vroeg verwacht in de kantine. De trainer en leider hebben leuk nieuws voor het team. De trainingspakken met de naam van onze sponsor zijn klaar.
De jasjes worden zorgvuldig rondgedeeld en de kinderen bekijken het logo. Bariet uit Steenwijk met de tekst "printing & binding" siert op de achterkant. Het staat goed en voelt ook goed.

De jongens en Pien gaan zich verkleden en al snel staan ze op het hoofdveld met natuurlijk de nieuwe jasjes met Bariet erop.
Er volgt een warming up en Stephan, de trainer houdt een klein overleg en bespreekt de tactiek.
Jannes,  onze scheidsrechter doet zijn trui uit om zijn blauwe scheidsrechterjasje aan te trekken.
Ook op dit jasje prijkt een sponsor, namelijk L2Vision.
Boaz, die er vandaag niet bij kan zijn, wenst E5 nog succes en zegt 'Ruinen goed in te pakken'.

Als alles compleet is gaat de wedstrijd van start tegen Ruinen E2. Al snel zit E5 op de helft van de tegenstander en Tim krijgt onbedoeld de bal. Wordt dit ons 1e doelpunt? Jammer hij schiet de bal naast het doel.
Ook Younes krijgt een kans. Cas speelt de bal links langs de lijn naar Tim, die de bal zorgvuldig naar Younes speelt.Younes pakt de bal en schiet de bal strak voor het doel langs.
Er volgt een nieuwe actie, Cas speelt de bal naar Younes en ziet Pien. Hij speelt gauw de bal en Pien kijkt waar zij de bal zal plaatsen. Pien maakt de eerste goal voor E5. SUPER, Pien! Altijd fijn zo'n eerste doelpunt.

Al snel volgt een tweede goal, Pien krijgt de bal en schiet deze naar Younes, die de bal met een strak schot in het doel schiet. Mooi, 2 - 0. Er wordt goed samengewerkt. Timo krijgt de bal het schiet de bal naar Tim, die de bal niet direct kwijt kan en schiet weer terug naar Timo die weet Younes te bereiken en Younes probeert te scoren. Helaas, deze keer was het naast de goal.
De bal komt bij Timo die vanuit links langs de lijn de bal schiet naar Pien. Zij bedenkt zich geen minuut en schiet de bal aan de rechterkant in het doel. Het is 3 - 0.

Een nieuwe aanval wordt opgezet. Younes passt de bal naar Quinn. De bal gaat schuin richting het doel. Helaas is de bal sneller dan Quinn en Quinn kan de bal niet pakken en rolt naast het doel.
Na een foutje van de keeper van Ruinen. Hij laat de bal los zodat de bal bij Alcides terechtkomt. Younes pakt de bal en nonchalant zorgt hij voor doelpunt nummer 4. Niet veel later zorgt Quinn voor doelpunt nummer 5.
Ik kan het allemaal niet bijhouden. De doelpunten gaan sneller dan de woorden die ik kan opschrijven, maar geen commentaar. E5 voetbalt fantastisch en werkt hard aan een mooi doelsaldo!

Mika, onze keeper schopt de bal naar Timo, die de bal verlengt naar Tim. Hij probeert de bal voorbij de tegenstander te krijgen, maar na een aantal pogingen lukt het Tim de bal mee te nemen richting goal. Tim schiet....... GOAL!!!! 6 - 0.
Ook Olaf doet lekker mee. Hij speelt de bal vanuit het midden naar Quinn, die de bal naast het doel schiet.

Na een stevig duel volgt er een vrije trap. De bal komt bij Quinn die zorgt voor een mooi doelpunt.
Nummer 7 is gemaakt. Dit is tevens de ruststand.

Na de limonade gaat de E5-trein verder. E5 speelt mooi weer samen. Timo naar Tim die de bal schiet naar
Cas. Cas speelt de bal weer terug. Timo pakt de bal en neemt het initiatief om zelf langs de tegenstander te gaan. Vanaf de linkerkant schiet hij strak de bal net over lat. Wauw en jammer!

Niet veel later zorgt Younes voor nummer 8 en Quinn voor nummer 9.
De bal gaat van Timo naar Quinn en schiet de bal in het doel. 9 - 0. Younes zorgt voor de dubbele cijfers. 10 - 0.
Thomas speelt de bal via een lange pass naar Younes. Hij pakt de bal, draait en scoort nummer 10.
Jannes, de scheidsrechter heeft het druk, fluiten en ook al die doelpunten noteren. Ja, de administratie moet ook op orde zijn.

Via een corner komt de bal bij Timo die niet verder komt. Thomas pakt de bal en gaat voorbij de tegenstander en schiet de bal naar Pien. Zij schiet de bal helaas naast het doel.
Tim zorgt nog voor een doelpunt nummer 11 en Younes sluit de wedstrijd af met nummer 12.
E5 heeft goed gespeelt en gefeliciteerd met de 3 punten.... en Sjon, is dit niet een mooi doelsaldo?

Foto's van deze westrijd staan in het fotoalbum: Alcides E5 - Ruinen E2.