Alcides E5 - Uffelte E2G


1e Helft
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Uffelte op het programma. Het was een heerlijk voetbalweertje en de spelers hadden er dan ook zin in. Uffelte had de 1e 2 wedstrijden gewonnen dus het zou een zware pot voor ons worden.
Voor Stefan was het nog ff puzzelen qua opstelling want Julian was vlak voor de transferdeadline van 1 oktober weggekocht door Alcides E3 een aderlating voor ons maar een mooie stap voorwaarts voor Julian. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan, ook de zaakwaarnemer van Julian, Dhr. Meyboom zweeg in alle toonaarden maar liep met een gelukzalige glimlach over ’t sportpark Ezinge.
Om 10:00 begonnen we aan de aftrap, Alcides zette volle bak druk op Uffelte en dat resulteerde al vrij snel in de 1-0 voorsprong, Pien was het die de 1-0 op het scorebord zette. Uffelte kwam er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging met Thomas en Olaf had de zaakjes goed op orde. En als de spits er al eens door kwam dan was daar altijd nog onze “nieuwe” keeper Mika. Die Julian op een voortreffelijke wijze verving. Achterin werd een mooie aanval opgezet en via meerder schijven kwam de bal via Cas, Tim, Quinn bij Younes en die verzilverde dit buitenkansje en zo stond het 2-0 voor Alcides. Uffelte mocht weer aftrappen maar ze kwamen er niet aan te pas, het middenveld onderschepte de bal en Younes bediende Pien op maat en die maakte er 3-0 van. Uffelte mocht weer aftrappen en lieten zien waarom ze de 1e 2 wedstrijden zo simpel hadden gewonnen, een mooie aanval resulteerde in de 3-1 dit was ook de ruststand.

2e helft
Na een lekker bekertje Ranja mochten wij aftrappen voor het begin van de 2e helft. Het hoge tempo van de 1e helft had zijn tol geëist want het balletje ging niet meer zo gemakkelijk rond. Toch kreeg Boaz nog een prima kans maar zijn schot verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De uittrap van de keeper van Uffelte kwam terecht bij Quinn en die speelde de bal op Younes en die maakte er dan toch al snel 4-1 van. Uffelte probeerde van alles en begon wat sterker te worden, na een mooie corner scoorden ze de 4-2 via een knappe omhaal. Het laatste woord deze middag was voor Quinn hij zette de eindstand op het scorebord 5-2 voor Alcides E5. Een prima match van onze jongens en dame en de volle winst uit 2 wedstrijden. Scheidsrechter Jannis nog bedankt voor de prima leiding. Volgende week spelen we uit bij Steenwijk en met dit goede voetbal moeten we in staat zijn om mee te blijven doen om de titel.
Julian succes bij E3 en als we zelf niet hoeven te voetballen dan komen we je aanmoedigen want je bent en blijft “onze” keeper.

Een zomerse groet van uw razende reporter.
Foto's staan in de album: 2014-2015 Alcides E5 - Uffelte E2G.