Alcides E8: veldoverwicht, veel kansen, maar toch verlies


Voor Alcides E8 stond zaterdag 6 december de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Het was een uitwedstrijd tegen Giethoorn E2. Deze ploeg stond vooraf gelijk aan E8, waardoor de motivatie om te winnen erg groot was. Doordat Lesley nog steeds geblesseerd is aan zijn arm, Pascal ziek is en Diego andere verplichtingen had, stonden de mannen en dame van E8 er vandaag met zijn 7'en voor. Dat dat niet altijd een nadeel is, werd vandaag bewezen.



Alcides begon zeer aan de wedstrijd. De opbouw van achteruit via Tygo en Saartu verliep zeer goed. Ze gaven weinig weg en konden de middenvelders Zakaria en Wout goed bereiken. Voorin waren Luc en met name Bart erg lastig voor de tegenstanders. Al vrij snel was het dan ook Bart die na goed doorgaan de bal veroverde en tegen de paal schoot. Even later kreeg Giethoorn bij één van de weinige aanvallen een hoekschop. Deze werd slecht weggewerkt door Alcides, waarna de bal in de kluts bij de 2e paal terecht kwam. Daar stond een speler van Giethoorn die simpel in kon tikken, 1-0. Alcides ging verder waar het mee bezig was en dat was aanvallen. Alles ging daarbij goed, behalve steeds die laatste stap. De bal ging tegen de lat, een verdediger kon nog net een been voor het schot zetten, schoten gingen naast. Het was voor iedereen om moedeloos van te worden. Bij de spaarzame uitvallen van Giethoorn werd er goed verdedigd en af en toe moest Mees in actie komen en deed dat ook goed. Langs de kant werden de ledier en de ouders van lekkere warme chocolademelk voorzien door de moeder van Lesley. Ondanks dat hij geblesseerd is, waren ze toch weer van de partij!



Na de rust was het beeld hetzelfde. Alcides viel aan om de gelijkmaker te scoren. Giethoorn kreeg het steeds moeilijker en ging ook steeds meer overtredingen maken. Met name Luc had daar last van. Ook nu bleek het weer lastig om te scoren. Weer een bal op de paal, goede reddingen door de keeper van Giethoorn, een kopbal van Bart net over. Door knullig balverlies in de verdediging van Alcides was het compleet tegen de verhouding in Giethoorn die de 2-0 scoorde. Alcides ging niet bij de pakken neerzetten en ging nog meer op de aanval spelen. Tygo ging ook meer naar voren spelen, waardoor alleen Saartu nog in de verdediging stond. 5 minuten voor tijd viel dan eindelijk het doelpunt voor Alcides. Het was Wout die na een goede actie alleen op de keeper af ging en de 2-1 scoorde. Vanaf dat moment was het alles of niets, maar het werd uiteindelijk niets. De jongens en dame hebben gevochten voor wat ze waard waren, hebben goed samen gevoetbald en heel veel kansen gecreerd. Jammer dat dit niet genoeg was voor de welverdiende overwinning.



Dit was de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. In januari en februari wordt er in de zaal gevoetbald en daarna begint de voorjaarscompetitie. Aangezien de meeste jongens en Saartu voor het eerst op voetbal zitten, is het resultaat van deze competitie heel goed. Ze hebben veel geleerd, alleen de punten ontbraken vaak. In de voorjaarscompetitie zal dat veel beter gaan. Hopelijk is het team dan compleet en gaan we weer een mooie competitie tegemoet.