Alcides E8 verliest spannend duel van Ruinen E3

Afgelopen zaterdag moesten de jongens en meisje van de E8 vroeg uit de veren. Er stond een uitwedstrijd tegen Ruinen E3 op het programma en die wedstrijd begon om 09.00 uur.

Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd van ons nieuwe lid Pascal. Dat hij er veel zin in had, werd snel duidelijk. In het begin van de wedstrijd was goed te zien dat het voetballen bij E8 steeds beter gaat. Er wordt goed overgespeeld, er worden aanwijzingen gegeven en er worden kansen gecreeerd. Er waren opgelegde kansen voor Bart, Diego en ook Luc deed het goed voorin. Zakaria is de man van de actie en degene die het spel verdeeld. Achterin en op het middenveld zorgen Saartu, Tygo en Wout voor de rust en de aanvoer naar voren.  Er werden dan ook weinig kansen weggegeven. Toch was het Ruinen dat uit het niets op voorsprong kwam. Uit een counter kwam een snelle speler van Ruinen op links door en schoot in de korte hoek raak. Even later kwam deze speler weer door, maar door een goede redding van Mees werd het nu geen doelpunt. Even later was het toch weer raak voor Ruinen. Geheel tegen de verhouding in was het 2-0 voor Ruinen en dat leek ook de ruststand te worden. Echter in de allerlaatste seconden voor rust maakte Diego bij de tweede paal een goede aanval af. Ruststand was dus 2-1.

Door de aansluitingstreffer vlak voor rust ging de E8 na rust op zoek naar de gelijkmaker. Aangezien de teams goed aan elkaar gewaagd waren, vielen er lange tijd geen doelpunten. Vijf minuten voor tijd was het weer Diego die op bijna dezelfde manier als bij het eerste doelpunt een aanval afrondde. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal rustig in de verre hoek, 2-2. DIt was voor Ruinen weer een sein om weer voor de overwinning te gaan. Dat lukte een paar minuten later alweer. Vanaf afstand was het de beste speler van Ruinen die de bal hard en onhoudbaar voor Mees in de hoek schoot. E8 ging hierna met zijn allen weer op zoek naar de gelijkmaker. Na diverse pogingen op doel, corners en scrimmages voor het doel lukte het maar niet om de bal in het doel te krijgen. De teleurstelling was dan ook groot toen de scheidsrechter affloot en de eindstand 3-2 was.

Toch kan de E8 terugkijken op een goede wedstrijd en zelfs de leider van de tegenstanders gaf ons een compliment en zei dat een gelijkspel een betere uitslag was. Helaas zat dat er niet in, maar toch leuk om te horen dat het voetbal leuk en goed was!