Alcides E8 wint eerste wedstrijd voorjaarsreeks

Afgelopen zaterdag werd de voorjaarscompetitie gestart met een thuiswedstrijd tegen Oldeholtpade E2. In de najaarscompetitie troffen beide teams elkaar ook al en toen werd het na een spannende wedstrijd 4-4. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden.

Er werd afgetrapt terwijl de zon voorzichtig doorbrak. Het gevoel van lente kwam al bovendrijven en iedereen (inclusief ouders) dat het veldvoetbal weer begon. Bij Alcides E8 keerde Lesley terug van zijn armbreuk. Hij miste hierdoor bijna de hele najaarscompetitie. Helaas was Saartu vandaag niet aanwezig. Na de aftrap was te zien dat het voor E8 een tijdje geleden was dat er op het veld een wedstrijd gespeeld was. De spelers vonden elkaar met moeite en er werd veel gelopen met de bal. Toch had E8 een veldoverwicht en werd het doel van Oldeholtpade al snel bestookt met schoten. Door goed verdedigingswerk van de tegenstander ging de bal er maar niet in. Uiteindelijk was het Wout die dacht dat hij de bal in het doel had gewerkt. In eerste instantie dat de scheidsrechter er ook zo over, maar bij nader inzien werd het doelpunt afgekeurd. De bal had de doellijn niet helemaal gepasseerd. Voor de E8 maakte dat niet veel uit, want het ging gewoon door met het proberen te scoren. Uiteindelijk was het Luc die de bal in het doel schoot. Ook Oldeholtpade had moeite om weer in het ritme te komen, want er werden ook wel wat kansen weggegeven. Hierbij het geluk dat E8 niet goed afwerkte. Er werden namelijk best veel kansen gemist. Uiteindelijk was het vlak voor rust toch Diego die de score verdubbelde. Na een goede actie maakte hij de 2-0. In de weinige tegenaanvallen van Oldeholtpade bleek dat Mees goed oplette en dat hij in de vakantie goed had getraind. Hij verrichte een aantal goede reddingen.

In de rust werden er nog wat dingen uitgelegd aan de spelers waardoor het voetballen makkelijker ging. Er werd geconcentreed gevoetbald en er werd beter samen gevoetbald. Ook een aantal omzettingen in de opstelling vielen goed. Dit was ook te zien aan de doelpunten. Er werd opeens makkelijker kansen gecreerd en ook het maken van doelpunten ging makkelijker. Uiteindelijk scoorden Lesley (3 keer), Diego (nog een keer), Bart en Zakaria in de tweede helft waardoor de eindstand 8-0 werd. Voor de E8 een geweldige opsteker om er een leuke voorjaarscompetitie van te maken.