Alcides F1- Staphorst F1 (5-0) een mooie wedstrijd!!!

Alcides F1 - Staphorst F1

Na een 5-2 verlies van DEZS en een 3-0 overwinning op onze zwart-witte buren mochten we voor onze derde competitiewedstrijd aantreden tegen Staphorst F1 om 10:00 op sportpark Ezinge. We kenden de jongens uit het nabijgelegen dorp nog door de wedstrijd die we in de beker hadden gespeeld, dus we wisten wat we ongeveer konden verwachten.

Aftrap,

Bij het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd was iedereen per direct geconcentreerd en was de wil om te winnen zeker vandaag ook weer aanwezig. We begonnen wat rommelig doordat we vergaten om de bal bijvoorbeeld aan te nemen terwijl we alle tijd en ruimte hadden. Doordat we zo rommelig begonnen was het lastig om kansen te creëren. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong door een mooie bal van Floris die vanuit de achterste linie richting de voorhoede werd gepompt. Onze nummer 9, genaamd Abel Boer, nam de bal goed aan, keek waar de keeper stond en schoot hem vervolgens met veel nauwkeurigheid in de lange hoek. Na de 1-0 kregen we het wat lastig en kregen we ook zeker kansjes tegen. Gelukkig stonden Floris, Luuk en keeper Nick hun mannetje in de achterste linies waardoor we zonder tegengoals ons bekertje ranja mochten gaan drinken en luisteren naar wat de coaches te zeggen hadden.

Tweede helft,

Na een paar saaie, maar zeker wel erg belangrijke minuten naar de trainers te hebben geluisterd over wat we wel en niet moesten gaan doen mochten we weer voetballen. Gelijk na rust waren we weer zeer gericht op het spelletje. Middenvelders Dean, Naufal en Younes liepen in verdedigend opzicht goed mee met de man, en aanvallend werden zo nu en dan ook nog mooie en belangrijke acties gemaakt. Zo zette onze aanvoerder Younes de verdediger van Staphorst even mooi te kijk met een panna aan de zijlijn. Na een aantal minuten gespeeld te hebben kwam er een mooie pass vanaf de zijkant op Semir, die de bal keurig aannam en beheerst binnenschoot. 2-0! Een paar minuten later was het al weer raak. Dit keer niet door één van onze spelers, maar een ongelukkige eigen goal. Dit gun je niemand, maar ons hoorde je niet malen. Na de 3-0 gaven de heren van Alcides F1 niks meer weg, mede door het goede verdedigen van Semir en Mike. Ook Nick liet zien dat hij kon keepen, want er ging geen één bal in vandaag. Na de 3-0 werd door 2 mooie goals van Floris de eindstand bepaald op 5-0. Een mooi resultaat waar de jongens en de trainers zeker trots op mogen zijn!

Maandag en woensdag nog twee keer goed trainen en dan mogen we zaterdag in alle vroegte in Wolvega aantreden om te kijken als het mogelijk is om de drie punten mee terug te nemen naar Meppel. Tot zaterdag!