Alcides F2 blijft op kampioenskoers

SVN 69 F3-Alcides F2

De coach had voor deze belangrijke wedstrijd één verrassing in huis. Na een afwezigheid van een paar wedstrijden was Younes weer toegevoegd aan de selectie. Verder waren er in de opstelling geen wijzigingen.  We leken de wedstrijd sterk te beginnen, maar bij de eerste corner van SVN kopte Mika in eigen doel. Vanaf de aftraf ging Alcides weer snel druk zetten wat tot een enorme kans voor Cas leide. Alcides leek de wedstrijd te controleren tot SVN eruit kwam met een snelle uitbraak en op 2-0 leek te komen, maar Julian stak daar met een uitstekende redding een stokje voor. Van achter uit werd de aanval weer zorgvuldig opgebouwd en Boaz zorgde met een schitterende uithaal in de kruising voor de verdiende 1-1.
Hierna voerde Alcides de druk vol op wat resulteerde in de 1-2 door een harde knal van Younes. De geoliede machiene draaide nu op volle toeren en Pien kwam op volle snelheid alleen op de keeper van SVN af, maar zette net een stap teveel.  Even later was het dan toch raak voor Pien 1-3.

SVN probeerde vanaf de aftrap op te bouwen, maar onze verdedigers stonden als een muur. Uit een goede aanval van F2 scoorde Quinn de 1-4. Hierna volgde nog een aantal goede kanzen, maar we leken met een 1-4 stand de rust in te gaan. Vlak voor tijd schoot Cas keihard op de paal, waarna de rebound door Quinn werd afgerond. Ruststand 1-5
Na een tactiesche bespreking in de rust stonden alle neuzen weer dezelfde kant op, nl richting het doel van SVN. Het duurde dus ook niet heel lang voordat we de eerste kansen creeerden. Cas schoot hard op goal, maar de keeper van SVN redde prima. Na een minuut of 5 gaf Younes een messcherpe voorzet, en Pien tikte beheersd in.  SVN probeerde van alles, maar het middenveld met Quinn, Kas en Boaz stond erg compact te spelen. De opbouw van achteruit met Olaf, Mika en Thomas was erg verzorgd en veelvuldig werden de vleugelspelers Younes en Salmane gevonden. Salmane gooide de truckendoos nog eens open en zo ontstond er weer een corner.  Uit deze corner van Boaz scoorde Younes de 1-7. Door een snelle aanval door het midden met Olaf en Cas bracht de bal voor de voeten van Younes, 1-8. Na prachtige kansen en een vervelende lat, was het dan toch Cas zijn momentje met een prachtige goal 1-9. De wedstrijd leek gespeeld, maar SVN rechte nog een keer de rug en zochten de aanval. Hier had Alcides niet meer op gerekend. Na mooi overspelen lieten zij Julian kansloos.
Toch kon F2 met een goed gevoel naar Meppel terugkeren en mentaal voorbereiden voor de zeer beladen wedstrijd tegen Vitesse F1. Zet hem op boys en girl! Op naar het kampioenschap!