Alcides F2 - FC Meppel F3

Zaterdag 29 augustus stond onze tweede bekerwedstrijd op het programma. We mochten thuis voetballen tegen FC Meppel F3. Na de wedstrijd tegen het sterke DESZ F2, zouden we nu aantreden tegen een team dat bij ons in de competitie zit, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

De personele bezetting was vandaag iets gewijzigd. Sander mocht met F1 mee. Gelukkig wilde Mischa van F4 met ons mee doen, zodat de selectie weer uit 9 spelers bestond. Het was niet te warm en niet te koud, het veld was vochtig en er scheen een lekker zonnetje, kortom: prima voetbalweer.

Na een goede warming-up waarbij de spelers veel aan de bal kwamen en onze keeper Sasha al goed zijn kunsten kon vertonen, waren we klaar voor de wedstrijd. Hoewel.....na 5 minuten voetballen stonden we al met 0-3 achter. Oei, dat was niet de bedoeling..! Hadden we in de warming-up al te veel van onze krachten verspeeld? We kwamen hierna wel iets beter in de wedstrijd, maar het lukte ons niet om tot scoren te komen en met een 0-6 achterstand waren we echt toe aan 'ranja' en 'rust'.

Na wat tactische aanpassingen van onze trainers begonnen we de tweede helft goed. Jorn scoorde na een geweldige loopactie een prachtig doelpunt! Zie je wel, we kunnen het wel..! Rida liet zien te beschikken over een goede techniek en had een aantal mooie acties. Ook werden er op het middenveld meer duels gewonnen door: Jasmijn, Bjorn en Harjan. Onze verdedigers: Noel, Sasha en Mischa hebben hard gewerkt maar konden samen met Ramon, onze keeper in de tweede helft, niet voorkomen dat we nog een aantal ballen om de oren kregen. Eindstand: 1-15.

Na de wedstrijd volgende het penalty schieten, waarbij we evenals tegen DESZ lieten zien hierin juist de sterkere ploeg te zijn..! Als we de volgende wedstrijden allemaal iets fanatieker zijn en meer duels (willen) winnen, gaan we echt nog wel punten pakken! Willen = Kunnen!