Alcides F2 pakt punten tegen Havelte F1

Hèhè, het is gelukt.
 Toen scheidsrechter Stefan zijn laatste fluitsignaal blies, klonk er opluchting aan de zijlijn. Op het veld gingen bij de spelers van Alcides F2 de armen omhoog. Drie punten gepakt, yes!

Alcides trad aan met acht spelers (Eva was ziek) en een gemankeerde technische staf: Wouter genoot waarschijnlijk nog na van het Oktober-Fest van de avond ervoor. Met Lammert als ingetogen hulpcoach en zeven frisse jongens en meiden in het veld, ging het team goed van start. F2 had overwicht op het veld, waarbij Frank en Florian mooie rushes lieten zien. Gevaar voor het doel wist F2 echter niet te brengen.

Havelte had moeite het middenveld van Alcides over te steken en kwam aan mooi aanvallen niet toe. Wel lukte het een doorgebroken speler twee keer kort na elkaar om vlak voor onze doelman Jens te komen. Die liet zich de kop niet gek maken, kwam goed uit en hield zo keurig zijn doel leeg.

De inzet van Alcides werd even daarna beloond met een typische spitsengoal van Jesper. Toen de Havelte-keeper de bal uit de handen liet vallen, was Jesper er als de kippen bij om ‘m in te tikken: 1-0! Een paar minuten later had hij de 2-0 op zijn slof, ware het niet dat hij de bal niet goed raakte, waardoor de keeper hem gemakkelijk kon pakken.

Na de ranja begon de tweede helft ongeveer net zoals de eerste. Met licht veldoverwicht voor Alcides, maar zonder kansen te creëren. Gaandeweg ontpopte deze helft zich tot een hoekschoppenfestijn. Vier aan Alcides-kant en twee aan Havelte-zijde, maar doelpunten ho maar.

Ook nu speelde de echte strijd zich af op het middelveld, waar de geelzwarten onverschrokken ballen bleven afpakken van hun steeds minder smetteloos witte tegenstandertjes. Al die inspanningen eisten hun tol. Tegen het eind sloeg de vermoeidheid bij beide ploegen toe, maar bij Alcides het hardst. Havelte kwam daardoor steeds dichter bij het doel, maar tweedehelftkeeper Frank hoefde er niet aan te pas te komen. Die greep zijn kans bij de penalty’s achteraf, waarvan hij er - steeds breder glunderend - maar liefst vijf wist te stoppen!

Het verschil tussen Alcides F2 en tegenstander Havelte F1 was niet groot, maar al met al was de 1-0 winst een verdiende uitslag van deze heerlijk sportief verlopen wedstrijd.