Alcides F3 (“de Kanaries”) – Oldemarkt F2


Alcides F3 Kampioen

Meppel, 24 mei 2013

Al weken werd er over gesproken en al weken werd er naar toe geleefd. De kampioenswedstrijd van Alcides F3. En een kampioenswedstrijd werd het….Maar voordat de champagne ontkurkt kon worden en de barbecue aangetrapt, moest er toch echt eerst gespeeld worden op het natte veld. Zoals de laatste weken was ook deze keer de selectie compleet en ik zal onze Kanaries voor deze ene keer met naam en “toenaam” de revue laten passeren:
 
Keeper Matthijs “El Jardinero (de tuinman)”
Laatste man Tijmen “De stofzuiger”
Voorstopper Milan “Der Bomber”
Niek “De Verlosser”
Jesse “Il Fenomeno”
Spits Rowan “El Toro”
Jacqueline “El Guero (de blonde)”
Thomas “Il Principe (De Prins)”
Daan “El Tanque (De Tank)”
Yannick “El Tigre”
Trainer Barry “El Demoledor (de Vernietiger)”
Trainer Sjon “El Maestro (De Meester)”
 Leider Peter “El Eterno Capitan”
 Leider Harry “El Patron (De Baas)” 

Zogezegd, zo gedaan …met een volledige selectie en een 2e keuze scheids (Bjorn Kuipers had bedankt vanwege een ander klusje in Lissabon) werd er afgetrapt. En ook dit keer begon het wat moeizaam tegen Oldemarkt die zeker wel tegenpartij bood. Desalniettemin bleven de Kanaries geconcentreerd spelen en zochten de combinaties wat toch al weer snel leidde tot een goal van “El Toro”. Het zou niet de enige goal zijn want met wat hulp van de keeper van Oldemarkt, en de verre uitrappen van “El Jardinero” stond het al snel 3-0. En het moet gezegd worden, het overspelen wat tegen Staphorst af en toe ontbrak werd nu wel met verve uitgevoerd.
 
Na de rust en een “bakkie” gele brandstof werd de draad weer opgepakt. Terwijl “El Guero” op het middenveld de spelers van Oldemarkt het hoofd op hol bracht kon de stand al snel worden uitgebreid naar 6-0 door “De Verlosser”. Dit kon niet meer verkeerd gaan! En nadat “Der Bomber” het netje had gevonden voor de 8-0 was het wel klaar. F3 is kampioen!
 
Er brak een groot feest los op het sportpark. Terwijl hordes Iphone journalisten het veld op renden vlogen de Kanaries elkaar in de armen. En nadat de Kampioensschaal werd uitgereikt en het feest nog tot in de late uurtjes was doorgegaan gingen onze helden moe en met een grote glimlach op het gezicht naar bed.
 
F3 en begeleiding: klasse! We zijn trots op jullie. Op naar het volgende seizoen. Maar eerst, genieten van de vakantie.
 
La Sombra (“De Schaduw”)